Itt a legújabb randitrend

Nem egy új appról van szó, hanem egy furcsa szokásról.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Itt a legújabb randitrend

Épp a kedvenc randi-appodon húzod jobbra vagy balra a pasikat, amikor egyszer csak megjelenik a képernyődön, hogy üzenetet kaptál Instagramon. Megnézed a srácot, akivel még csak közös simerősöd sincs, nem ismered és nem is feltétlenül tervezted megismerni. Akkor miért ír rád? Mert ő már ismeri a tindstagramolást.

via GIPHY

Igen, jól olvastad: tindstagram, ami a Tinder és az Instagram nevek összevonásából keletkezett. Ez nem egy új app, hanem egy új, kifejezetten bizarr randis kifejezés, amit arra a srácra használhatunk, akit balra húztál Tinderen, ám ő nem hajlandó ezt elfogadni, ezért felkutat téged Instagramon és ott ír rád. Ezek a srácok gyakorlatilag figyelmen kívül hagyják a tényt, hogy te nemet mondtál rájuk és nem akarsz velük randizni.

Persze lehetünk jóhiszeműek és gondolhatjuk azt, hogy azok a pasik, akik így keresnek meg, csak bebiztosítják magukat, azt gondolva, hogy még nem dobta fel a randi-app a profiljukat neked. Viszont ettől még ijesztő tud lenni ez az online stalkolás, mert jobban belegondolva ez a zaklatás egy formája. Legalábbis ezt állítja róla Samantha Burns, randi-coach az amerikai Women’s Health magazinnak.

Burns szerint azért visszás ez az egész, mert te egy randi-appra regisztráltál, ahol magad szeretnéd eldönteni, kivel akarsz találkozni és kivel nem, nem pedig arra jelentkeztél, hogy a privát Instagramodon zaklassanak olyan emberek, akikkel nem akarsz beszélni.

via GIPHY

A randi-coach szerint azok csinálják ezt, akiknek sérült az egójuk, amiért nem húzták őket jobbra, és gyakorlatilag egy újabb esélyt akarnak kikönyörögni maguknak egy másik, online platformon. Vagy naivan azt gondolják, hogy biztosan véletlenül húzták őket balra. Ez azonban valljuk be, viszonylag ritkán fordul elő.

„Természetesen vannak, akik teljesen ártatlanok, és tényleg csak meg akarnak ismerni téged, mert annyira tetszett nekik a randi-appos bemutatkozásod. Előfordul azonban, hogy csak borzasztó és ijesztő trollokról van szó, akik szexuális tartalmú üzeneteket küldenek neked, hogy ezzel hívják fel magukra a figyelmet” – mondta Samantha Burns, aki szerint a tindstagramozást leginkább pasik űzik. Mert bár a nők is hajlamosak az online stalkolásra, de ők maximum csak odáig merészkednek, hogy megkeresik az adott pasit, majd megnézik a fotóit. Egy pasi ennél azonban tovább is szokott menni.

Ha úgy érzed, hogy tindstragramozás áldozata lettél, és olyasvalaki ír rád, aki nem érdekel téged, nagyon egyszerűen válaszd csak tiltsd le az illetőt. Legkönnyebben persze úgy kerülheted el, hogy Instagramon zaklassanak téged, hogy nem kötöd össze az Instád a randi-appal. Na meg ha persze totál privátra állítod az Instagramot, és csak azoknak engeded, hogy lássák a fotóidat, akiket tényleg ismersz is.

Címkék: Instagram randi randi app stalking tinder tindstagram trend újdonság

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Rövid pixie-től a hatalmas loknikig – Látványos, mennyit változott Szabó Zsófi frizurája 7 év alatt

Rövid pixie-től a hatalmas loknikig – Látványos, mennyit változott Szabó Zsófi frizurája 7 év alatt

Szabó Zsófi rengeteg stílust kipróbált már, és mind szuperül állt neki. Most összegyűjtöttük a legjobb frizuráit, hogy te is inspirálódj.

Tóth Vera gyászol

A koronavírus sajnos továbbra is szedi áldozatait, Tóth Vera egy kedves ismerőse is elhunyt. Az énekesnő Instagramon emlékezett meg róla.