Nemzetközi verseny győztese lett a magyar influenszer

Alexy Vivien első lett saját kategóriájában a Global Social Awards díjátadón, amivel Magyarország felkerült a világ közösségi média térképére. A Cosmo.hu pedig exkluzív interjút készített vele.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nemzetközi verseny győztese lett a magyar influenszer

Idén, május 29-én rendezték meg először a Global Social Awards gálát Prágában, ahol a Föld legkülönbözőbb tájairól érkező influenszereket díjazták. Magyarországot Alexy Viven képviselhette a Rising Star kategóriában (Feltörekvő kategória), hiszen a 2018-as Cosmopolitan Blogger Days-en ő vihette haza A Közönség Kedvence díjat.

2018 decemberétől 2019 januárjáig az egyes országok olyan influenszereket nevezhettek a nemzetközi versenyre, akik bármelyik social média felületen több mint 100 ezres (Rising Star kategóriában 50 ezres) követőtáborral rendelkeznek. A jelöltekre bárki szavazhatott egészen május 10-ig összesen 4 kategóriában: Fun & Entertainment, Social Impact & Change, Inspiration & Influence és Rising Star. Az utóbbi kategóriából az 5, míg a többiből a 10 legtöbb szavazatot kapó influenszer vett részt a díjátadón, és közülük kerültek ki a nyertesek. A Rising Star-ba azok az influenszerek tartoznak, akik új témákkal és eredeti módszerekkel keresik a helyüket a közösségi médiában. A kategória nyertesével, Alexy Viviennel beszélgettünk. 

Fotó: Erdélyi Molly

Először is gratulálunk a díjhoz! Milyen érzés volt megnyerni a Rising Star Awards-ot? Mi volt az első gondolatod, amikor kimondták a neved?

Köszönöm! Nagyon sokkoló volt, hirtelen fel sem fogtam, hogy mi történik velem. Nekem már önmagában az is, hogy ott lehettem, óriási megtiszteltetés volt. A Rising Star kategóriában összesen öten voltunk jelöltek, és mindenki egy sokkal nagyobb országból érkezett mint én, ezért szinte az esélytelenek nyugalmával ültem ott. Maga a díjátadó úgy zajlott, hogy először megmutatták az adott kategória első két helyezettjét. Ekkor felvillant az indonéz lány, Stella Lee fotója és az enyém is. Elkezdtem magam nyugtatni, hogy jó ez a második hely – hogy ne legyek csalódott, amikor kihirdetik a győztest. Szerintem egyébként másodiknak lenni a legnehezebb. Így először fel sem fogtam, hogy kimondták a nevemet, hogy megnyertem a díjat, amit fantasztikus érzés volt átvenni. Főleg azért, mert hatalmas rendezvényről beszélünk, rengeteg résztvevővel és nézővel, amit a világ bármely pontjáról lehetett élőben követni. Nagyjából olyan, mint itthon egy X-faktor.

Mivel jár ez a díj?

Azzal, hogy én lettem a nemzetközi influenszer verseny Rising Star kategóriájánal legelső nyertese, és persze ezáltal Magyarország is. Minden kategória győztesét összekötik olyan nemzetközi cégekkel, akik terveznek a győztes országának a piacára értékesíteni. 

Fotó: Erdélyi Molly

Hányan szavaztak rád?

Egyelőre pontos adatot nem tudok mondani, de azt tudom, hogy a követőim közül több ezren szavaztak rám.

Hogyan készültél az eseményre?

A kisbabám mellett elég nehéz volt, az utolsó hetem készülődéssel és ruhapróbákkal telt. A hét elején kaptuk meg a pontos programot az interjúkról és a fotózásokról. Ezen szerepeltek a dresscode-ok is, és ekkor kezdtem beszerezni a ruháimat is az eseményekre. Mindenképpen magyar tervezőt szerettem volna képviselni, ezért a díjátadóra Sármán Nóra szoknyát és csipkefelsőt választottam.

Fotó: Erdélyi Molly

Fotó: Erdélyi Molly

Milyen élmény volt a Global Social Awards? Hogy érezted magad a díjátadón?

Hatalmas élmény volt, amihez hozzájárult az is, hogy mindenki nagyon közvetlen volt. Sok olyan influenszerrel találkoztam, akik több tízmilliós követőtáborral rendelkeznek, és senkin nem lehetett érezni, hogy fejébe szállt volna a hírnév. A prágaiak pedig nagyon vendégszeretőek voltak, mindenki figyelmes volt.

A résztvevők közül melyik influenszer volt rád a legnagyobb hatással? Ki az, akivel megismerkedtél?

Az egyik résztvevő, akivel megismerkedtem, az Jen Selter volt, akinek több mint 12 millió követője van. A fitneszről és az egészséges életmód népszerűsítéséről híres. Talán, ha először ránézel profiljára, nem az ugrik be, hogy nagyon cuki lány lehet, de hatalmas pozitív csalódás volt, mert valójában az. Nagyon közvetlen volt, sőt még a saját márkás fehérjeszeletével is megkínált, ami teljesen új termék. A másik vlogger, aki nagyon szimpatikus volt, az Ross Smith, aki a Fun & Entertainment kategória nyertese lett. Ő egyébként a 92 éves nagyijával készíti a videókat, aki természetesen szintén ott volt az eseményen. 

Fotó: Erdélyi Molly

Mik a terveid most, hogy egy ilyen rangos nemzetközi eseményen is bemutatkozhattál?

Elgondolkodtam azon, hogy angolul is kellene kommunikálni az Instagramon, hogy pozitív változásokat indítsak el. Most is előfordult, hogy megosztották az Insta-sztorijaimat, de persze azok magyarul készültek, ezért a külföldi közönség nem sokat értett belőle. Ezért gondoltam arra, hogy a magyar mellett a nemzetközi kommunikációt is erősíteni kellene, amihez a legjobb platform az Insta lehetne.

Fotó: Erdélyi Molly

Címkék: alexy vivien cosmopolitan blogger days 2018 díjátadó feltörekvő kategória global social awards 2019 influenszer interjú nemzetközi verseny rising star

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Rövid pixie-től a hatalmas loknikig – Látványos, mennyit változott Szabó Zsófi frizurája 7 év alatt

Rövid pixie-től a hatalmas loknikig – Látványos, mennyit változott Szabó Zsófi frizurája 7 év alatt

Szabó Zsófi rengeteg stílust kipróbált már, és mind szuperül állt neki. Most összegyűjtöttük a legjobb frizuráit, hogy te is inspirálódj.

Tóth Vera gyászol

A koronavírus sajnos továbbra is szedi áldozatait, Tóth Vera egy kedves ismerőse is elhunyt. Az énekesnő Instagramon emlékezett meg róla.