6 tipp, hogy a rúzsod minél tartósabb legyen

Megtaláltad a tökéletes árnyalatot az ajkaidra, de izgulsz amiatt, hogy elkenődik, vagy lekopik? Mutatunk pár trükköt, amivel teljes biztonságban érezheted a make-upodat!

6 tipp, hogy a rúzsod minél tartósabb legyen

Elég puha?

Ezt a lépést sose hagyd ki, hiszen hiába szerezted meg a tökéletes színű és hosszan tartó hatású rúzsodat, ha száraz a szád, ki van cserepesedve, azzal egyetlen sminkcucc sem tudja felvenni a harcot! Hidd el, ha puhák az ajkaid, sokkal szebben fog majd mutatni rajtuk a rúzsod!

Szóval elő az ajakradírral, és hetente egyszer távolítsd el vele az elhalt hámsejteket! De az is jó megoldás lehet, ha fogsz egy szempillafésűt, és azzal dörzsölöd át az ajkaidat. Sőt, ha a kettő közül épp egyik sincsen kéznél, akkor egy fogkefével is átradírozhatod a szád felületét!

Az a legideálisabb, ha ezt a műveletet fürdés után iktatod be, mert akkor fel van puhulva a bőröd.

Az ajkaid is szomjaznak

Eltávolítottad az elhalt réteget az ajkairól, és már nyúlnál is a rúzsod után? Ha tartós hatást szeretnél, akkor fontos, hogy előbb még gondoskodj a hidratálásról. Tehát kenj egy kis ajakápolót a szádra (lehetőleg olyat, amit fényvédővel is elláttak)! De erre a célra használhatsz sheavajat, és akár mézet is!

Alapozd meg!

Talán nem is gondoltál rá, de a sminkedhez hasonlóan a rúzsodnak is szüksége van alapozásra! Ha nincs kimondottan az ajkaidra kenhető alapozód, akkor azt is előveheted, amit az arcodra szoktál használni. Ebben az esetben figyelj arra, hogy csak egészen vékony rétegben vidd fel!

A kontúr-trükk

Ha szeretnéd, hogy az ajkaid színe sokáig tartós maradjon, akkor szerezz be a rúzsoddal megegyező színű ajakkontúr ceruzát! A lényeg, hogy miután körbe rajzoltad a szádat, satírozd át vele teljesen az ajkaidat!

Elő az ecsetekkel!

Igaz, hogy egy picit nehezebb sminkecsettel kifesteni a szádat, de mégis megéri kipróbálnod, hiszen így csak annyit viszel fel a rúzsból az ajkaidra, amennyire szükség van.

Harapj rá!

Kész vagy a rúzsozással? Akkor kapj elő egy zsepit és óvatosan harapj rá! Ezzel az apró trükkel megszabadítod az ajkaidat a felesleges festéktől, viszont ami fennmarad a szádon, az sokkal tartósabb lesz, és nem hagy nyomot! A másik megoldás, hogy a szádba veszed az egyik ujjadat és finoman végighúzod rajta az ajkaidat. Ezzel elkerülheted, hogy a fogaid rúzsosak legyenek, mert eltávolítod vele a festéket a szád belső részéről!

Még több

Szépség