Így válaszd ki a hozzád legtökéletesebben illő rúzsárnyalatot

Nem tudod milyen szín passzolna a legjobban az ajkaidra? Segítünk!

2019.06.04. 11:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így válaszd ki a hozzád legtökéletesebben illő rúzsárnyalatot

Biztosan te is érezted már magad elveszettnek, amikor ott állsz az üzletben a sok gyönyörű árnyalatú rúzs előtt, de egyszerűen nem tudod eldönteni, hogy melyik árnyalat passzolna hozzád a legjobban. Ne aggódj, pár apró trükk segítségével biztos lehetsz a választásodban!

A titok a tónusban rejlik

Ha szeretnéd megtalálni a hozzád tökéletesen illő rúzsárnyalatot, akkor először is azt kell megvizsgálnod, hogy milyen a bőröd tónusa! Három kategória van: hideg, meleg és semleges lehet a bőrtónusod. Ha az első csoportba tartozol, akkor a bőröd inkább rózsaszínes, a csuklódon az erek pedig kékesek, lilásak. A meleg tónusú a bőrt a sárgás, aranyos szín árulja el, míg az erek ennél a típusnál zöldesek. A semleges csoport tagjait a legnehezebb kiszúrni – ha közéjük tartozol, akkor a bőröd a napfénynél zöldes árnyalatú. a vénáid pedig kék vagy zöldek.

Természetesen mindegyik bőrtónushoz más színek passzolnak, méghozzá a következőek:

Hideg tónusú bőrhöz válaszd a kékes árnyalatokat, illetve lilás, vagy rózsaszínű rúzsokat, de kereshetsz olyat is, ami ezüstös fényű!

Meleg tónusú bőrhöz a piros szín narancsos árnyalatait keresd, barackos, korallos rúzsokat, vagy pedig aranyfényű darabokat!

Ha semleges tónusú a bőröd, akkor meleg és hideg tónusú színek közül is válogathatsz! De a legjobb az, ha egy élénk színre szavazol, például egy magenta árnyalatú rúzsra!

A fogas kérdés

A bőrtónus mellett arra is érdemes odafigyelned, hogy ha nem vakítóan fehérek a fogaid, akkor kerüld el a sötét, barnás árnyalatokat, mert azok még jobban kiemelik az elszíneződéseket! Válassz inkább rózsaszínes, enyhén narancsos, vagy halványpiros rúzst!

Szemezz vele!

Ha még mindig bizonytalan vagy abban, hogy a tökéletes árnyalatú rúzzsal sietsz a kasszához, akkor mondunk még egy szempontot, amit figyelembe vehetsz! Szó szerint.

Ha barna a szemed, a fényes vörös, a barna és világos rózsaszín rúzsokkal nem lőhetsz mellé!

Kék szeműeknek a cseresznye és a skarlát különböző árnyalatait ajánljuk.

Zöld a szemed? Akkor szavazz a rózsaszínre vagy a terrakottára!

Címkék: árnyalat rúzs smink

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Tolvai Reni már sok frizurát és hajszínt kipróbált már, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.