Megtaláltuk 2019 legszebb menyasszonyi ékszereit

A ruhád már megvan a nagy napra, de a kiegészítők még hiányoznak? Akkor mindenképp olvasd el a Nagy Adriennel készített interjút, mert a Rienne Bride megálmodója mesélt az idei év legnagyobb menyasszonyi ékszer- és hajdísztrendjeiről, de azt is elárulta, hogyan készíti el a személyiségedhez leginkább illő ékszert.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Pörgesd végig a galériát a legszebb ékszerekért:

Megtaláltuk 2019 legszebb menyasszonyi ékszereit

Fotó megosztása:

Mi inspirál a menyasszonyi ékszerek tervezésében?

Amikor elindítottam a Rienne Creations divatékszer márkám menyasszonyi vonalát, a Rienne Bride-ot, a hagyományos magyar esküvői fejdíszek, a párták inspiráltak leginkább. Még nagyon kevesen tudták akkoriban, hogy selyemvirág készítéssel kezdtem foglalkozni, amikor hozzám került egy fantasztikus hagyaték. A művirágok elterjedése előtt a népi kultúrában az esküvők, temetések, illetve egyéb családi ünnepek kellékeiként, valamint a polgári otthonok és elegáns városi kalapok díszítésére is kézzel készült selyemvirágokat használtak. Egy budapesti család selyemvirág készítő eszközei, jegyzetei és régi selyemvirágai kerültek hozzám. A hagyatékhoz tartozó virágok számozottak voltak, és a számokhoz szirom-szabásminták és leírások tartoztak. Egy, már majdnem elfeledett kézműves szakma elevenedett meg előttem. Egyébként Európában is már csak kevesen foglalkoznak ezzel az időigényes kézműves műfajjal. A Maison Guillet az egyik ilyen cég, akik olyan haute couture márkákat szolgálnak ki, mint a Dior vagy a Chanel. Tulajdonképpen én ugyanolyan eszközöket és technikát használok a selyemvirágaimhoz, mint ők – amit ez a hagyaték tett számomra lehetővé.

Milyen anyagokkal és színekkel dolgozol?

A hernyóselyem az egyik kedvenc alapanyagom. Előszeretettel használok még kristályt, édesvízi gyöngyöt és cseh üveggyöngyöt is. A fehér szín klasszikus és megunhatatlan, ha menyasszonyi kiegészítőkről beszélünk, de persze szeretek színeket is használni. A sötétebb színek jobban beleolvadnak a közép- és sötétbarna hajakba, így egy sötétkék, sötétzöld vagy fekete fejdísz sokszor szofisztikáltabb hatást kelt, mint mondjuk a fehér. Ha valaki azonban bizonytalan a választásban, én mindig a fehérre, illetve törtfehérre beszélem rá, mert azt egész biztos nem fogja megbánni.

Mik a legnagyobb menyasszonyi ékszer- és hajdísztrendek 2019-ben?

A nemzetközi bridal trendek mindig kicsit bátrabbak, mint itthon. A nagyobb, statement darabok gyakrabban fordulnak elő az esküvőkön. A magyar menyasszonyok kicsit visszafogottabbak, letisztultabbak, ami nem feltétlenül baj. A koszorúk például folyamatosan megjelennek a nemzetközi trendekben, maximum a sziluett változik. Nálam nagyon kevés menyasszony választ koszorút, pedig én szívesen készítenék többet. Így a nyár közepén én már a 2020-as image darabokon dolgozom. Újra lesznek hangsúlyos, nagyobb darabjaim és visszatérek a párta inspirációhoz is.

Milyen menyasszonyoknak ajánlod leginkább az ékszereidet?

Azoknak ajánlom a Rienne Bride-ot, akik értékelik a minőségi kézműves munkát, az apró részleteket. Mivel lehetőség van arra, hogy a megrendelő személyiségéhez vagy elképzeléséhez igazítsak egy-egy darabot, a legtöbb menyasszony egyedi kiegészítőkkel távozik tőlem. Ez nemzetközi szinten is unikális, legalábbis külföldi menyasszonyaimtól ezt a visszajelzést szoktam kapni.

Van lehetőség egyedi menyasszonyi ékszerek tervezésére is? Ha igen, hogyan néz ki egy ilyen folyamat?

Optimális helyzetben a menyasszony a ruha kiválasztása után kerül hozzám. Ilyenkor több ékszert és fejdíszt is lehetősége van felpróbálni. A stúdióban mintadarabok vannak, amit csak nagyon last minute esetekben értékesítek. Többnyire a megrendelést követő 2-3 héten belül készül el a megrendelt szett. Ha szükséges, akkor email-ben, fotók alapján is egyeztetünk még az átvétel előtt. Előfordult már olyan is, hogy köztes próbára is szükség volt (bár ez nem jellemző), sőt olyan is, hogy személyesen nem is találkoztam az egyébként külföldi menyasszonnyal.

Mi volt az eddigi legkülönlegesebb kérés, ami menyasszonytól érkezett?

Sok kedvencem van már az elmúlt évekből.  Az egyik első például egy olyan megrendelés volt, ahol egy fekete-fehér-vörös-sárga színállású Dolce & Gabbana cipőhőz kellet statement fejdíszt és fülbevalót készítenem. A színek miatt kicsit tartottam tőle, de az egyik kedvenc munkám lett. Vagy tavaly például az egyik menyasszonyom nagymamájának és dédijének pártáit kellet újrafogalmaznom. A régi párták már szinte mozdíthatatlanok voltak, mégis nagy becsben őrizte őket a család. A hagyományt egy olyan fejdísszel folytattuk, amely bizonyos design elemekben a régi pártákat idézi, mégis összességében modern hatást kelt. Mind a tervezési folyamat, mind a végeredmény egyik kedvencem volt az elmúlt évben.

Milyen szempontokat veszel figyelembe, amikor egy menyasszonynak ajánlasz ékszert a nagy napra?

Az egyéni karakter viszonylag gyorsan átjön már egy bemutatkozás után is. Meg szoktam nézni a ruhát, illetve a frizurával kapcsolatos elképzeléseket is meghallgatom, mielőtt az ékszerekre térnénk. Sok menyasszony elég tudatos, és szinte elsőre azt a fejdíszt fogja meg, amelyet később végleg ki is választ. Azért én egy órát rászánok minden menyasszonyra, még akkor is, ha átlagosan 20 perc alatt sikerül kiválasztani a megfelelő darabot/darabokat. Hiszen nem csak fejdíszt választanak tőlem, hanem fülbevalót, karkötőt vagy akár nyakláncot is. A menyecske ruhákhoz is tudok kiegészítőket ajánlani, és sokszor az örömanya is kedvet kap egy-egy ékszerhez. Vannak nagyobb esküvők is, ahol koszorúslányoknak is készül kiegészítő, de volt olyan is, hogy kutyusnak kellett nyakörvet készítenem a menyasszonyi fejdísszel harmonizálva.

Ki szerepel a bakancslistádon, akinek szívesen készítenél ékszert?

Babonából erről nem szoktam beszélni. De volt már olyan, aki teljesült. Például amikor megtudtam, hogy megkérték Rúzsa Magdi kezét, akkor egyből arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha én készíthetném a kiegészítőjét a nagy napra. Azt tudni kell rólam, hogy nem szoktam levelekkel és ajánlatokkal bombázni senkit sem. Szerencsére Magdi megkeresett és én nagy örömmel vágtam bele és készítettem el neki a teljesen egyedi és exkluzív fülbevalóját. Persze másoknak is készítettem kiegészítőt, akiket többen ismernek, de ilyenkor gyakran a megkeresés által értesülök a tervezett házasságkötésről. Mindig nagyon megtisztelő a bizalom, amit kapok, és többnyire a menyasszonyaim később is az ügyfeleim maradnak.

Van kedvenc darabod a menyasszonyi ékszerkollekciódból? Ha igen, melyik?

Ez mindig változik, és általában a legújabbak. Sokszor azok a darabok, amelyek még nem is debütáltak. Most tiara jellegű fejdíszeken dolgozom, amihez hasonló még nem volt a Rienne Bride kínálatában. Ezt most nagyon izgalmasnak tartom, és alig várom, hogy lássam a menyasszonyok reakcióit.

Címkék: beauty hack home office karantén smink sminktrükk videóhívás zoom

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Tolvai Reni már sok frizurát és hajszínt kipróbált már, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.