2019.06.18.@ 10.06

Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái

Sármán Nóra legújabb menyasszonyi ruha kollekciója nagyon különleges, hiszen a különálló szoknya- és top részeket úgy alkotta meg, hogy variálhatóak legyenek és akár több alkalomra is felvehesd őket. Hogy még többet megtudhass az év legszebb menyasszonyi ruháiról, olvasd el a vele készült interjút!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Pörgesd végig a galériát a gyönyörű darabokért:

Katt a galériára!
13 fotó

Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái

1 of 13
2 of 13
4 of 13
5 of 13
6 of 13
7 of 13
8 of 13
9 of 13
10 of 13
11 of 13
12 of 13
13 of 13

  2 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  4 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  5 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  6 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  7 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  8 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  9 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  10 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  11 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  12 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


  13 of 13
Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái


Fotók: Tóth Kristóf

Hogyan jellemeznéd egy mondattal az új kollekciódat?

Az új menyasszonyi kollekcióm játékos, kényelmes, természetes és nagyon romantikus. 

Mi inspirált a tervezéskor?

A 2019-es kollekciómat az a gondolat inspirálta, hogy életünk legszebb, legdrágább ruhájában is érezzük magunkat önfeledten, a legnemesebb hernyóselymeket, a legfinomabb csipkéket is hordjuk kényelmesen és fesztelenül!

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, bútorok: Woodelier

Milyen anyagokat használtál az új kollekciódban?

A ruhák nagyrészt természetes alapanyagokból készülnek, kényelmes pamutcsipkékből és éteri hernyóselyem muszlinból. Hímzett illúziótüll, leheletvékony chantilly csipke és relief-szerűen kiemelkedő guipure csipke díszítik a ruhákat, a pókhálóvékony alapból levélkék, virágok emelkednek ki. A csipkék egy nagymúltú francia manufaktúrából származnak, így gyakran viszontlátjuk őket olyan nagy divatházak kifutóin, mint a Givenchy, Saint Laurent vagy Alexander Mc’Queen.

A kollekciód különlegessége, hogy kétrészes darabokat is találni benne. Hogyan jött az ötlet?

Manapság egyre több hozzám forduló menyasszonyban felmerül a gondolat, hogy nem akar olyan ruhát vásárolni, amit életében csak egyszer vehet fel. Ez a hozzáállás nagyon tetszik, mert engem nagyon nyomaszt a tömegtermelésben előállított, néhányszor használható, olcsó, „eldobható” konfekció, így arra gondoltam, hogy ha nem is a hétköznapi öltözködésben, de az alkalmiban mindenképpen kitalálok erre valami alternatívát. Így jött a kétrészes menyasszonyi ruha ötlete. A kollekcióban a külön topok és szoknyák arra adnak lehetőséget, hogy azokat ne csak egy-egy jelentős eseményen viseljük, hanem más darabokkal társítva újra és újra felvehessük őket. Ezen elgondolás mentén sokféle csipketopot és különféle szoknyák és nadrágok számos variációját álmodtam meg, így összeállíthatjuk a személyiségünknek leginkább megfelelő menyasszonyi vagy alkalmi szettet, amely nem csak egy napra szól.

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, kalap: Vecsei Millinery, bútorok: Woodelier

Van kedvenc darabod az új kollekcióból? Ha igen, melyik?

Mindig más az aktuális kedvenc. Amikor a showroomban meglátom, hogy milyen szépen áll valamelyik darab egy éppen próbálgató menyasszonyon, akkor azt érzem, hogy az a legszebb ruha. Aztán egy másik próbán egy másik ruha áll szépen egy másik menyasszonyon és akkor az a kedvencem.

Kinek ajánlod a legújabb kollekciód darabjait?

A ruháim elég romantikusak egy esküvőhöz, de azért van bennük vagányság, így nyitottság is kell hozzájuk, hiszen mindegyik különleges darab, nem az a tipikus menyasszony jelmez, amiben mindenki ugyanúgy néz ki.

Mik a legnagyobb menyasszonyi ruhatrendek 2019-ben?

Nagyon különleges hátmegoldásokat találnak ki a tervezők, a ruha háta ugyanolyan fontos, mint az eleje. A virágminta örök divat az esküvői ruhákon, idén szinte körbeszövik a menyasszonyt a gyönyörű hímzések. A csipke is klasszikus menyasszonyi ruha alapanyag, magas nyakak, hosszú ujjak készülnek belőle.  

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, bútorok: Woodelier

Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie egy menyasszonynak a ruha kiválasztásánál?

Az első és legfontosabb a menyasszony személyisége. Rengeteg menyasszonyi ruha trend él egymás mellett, így széles a paletta. Fontos szempont a helyszín is, hiszen más ruha illik egy erdei tisztásra és más egy katedrálisba. A harmadik fontos szempont pedig a testalkat, szerencsére sokféle sziluett divatos most, így minden testalkatra lehet gyönyörű darabokat találni.

És milyen tippeket szoktál adni a viseléséhez?

Azt szoktam mondani, hogy viseljék természetesen, ez az ő ruhájuk, azért készült, hogy önmaguk lehessenek benne. Imádom az uszályt, nagyon romantikus és gyönyörűen nyújtja az alakot, de azért a viselése szokatlan a menyasszonyoknak, ezért úgy készítjük el, hogy fel tudják csatolni, ehhez több tippünk is van.

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, bútorok: Woodelier

Van lehetőség egyedi menyasszonyi ruhák tervezésére is? Ha igen, hogyan néz ki egy ilyen folyamat?

Igen, minden évben készítek egyedi tervezésű menyasszonyi ruhákat is. Ez a folyamat mindig azzal kezdődik, hogy a menyasszony felpróbálja a kollekcióban szereplő ruhákat. Ez azért fontos, mert hiába van egy elképzelése az álomruháról, a menyasszonyi ruha viselése annyira más, mint amit a hétköznapi öltözködésben megszoktunk, hogy kiderülhet, hogy egy más fazon jobban áll a valóságban. A menyasszonyok legnagyobb része ilyenkor beleszeret valamelyik ruhába a kollekcióból, így nincs is szükség egyéni tervezésre. Amikor azonban igény van az egyedi ruhára, a következő alkalomra rajzokat készítek az alapján, amit a próbán láttam és ami a menyasszony személyiségéből fakad. Ehhez persze beszélgetnünk kell arról, hogyan is képzeli el magát azon a napon, hogy ráérezhessek, milyen is ő. A rajzokból választunk, majd anyagokat, csipkéket ajánlok a következő alkalommal, amikor is véglegesítjük a fazont. Nagyon fontos a menyasszony bizalma, hiszen a rajzokból kell kiválasztania élete legszebb és legdrágább ruháját. Az egyéni tervezésnél már a szabásmintát is a vendég alkatára, arányaira szerkesztem. Több ruhapróbára van ilyenkor szükség, hiszen új fazont kísérletezek ki, előfordul, hogy egy számomra is új anyagból. Valójában azonban a kollekcióban szereplő ruhák is egyediek, mert mindegyikre kicsit máshogy rakom fel a csipkedíszítést.

Álltak már eléd nagyon extrém kérésekkel menyasszonyok? Mi volt a legmerészebb?

Nem jellemző a nagyon extrém ötlet, mert akik hozzám jönnek, olyan ruhát szeretnének, amit látnak nálam. Csináltam már több levehető uszályos ruhát, ezek a ruhák mindig különlegesek, mert olyan, mintha két ruhája lenne a menyasszonynak, egy bőszoknyás romantikus és egy karcsú sellőfazonú.

Címkék: esküvő legszebb ruhák menyasszony menyasszonyi ruha sármán nóra új kollekció

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Ijesztő a legújabb körömtrend

Ijesztő a legújabb körömtrend

Annyi kérdésünk van...

Videó: Az egyszerű smink, amit bármikor viselhetsz

A Cosmo vloggere most megmutatja neked, hogyan mi az a makeup, amivel ragyogóvá varázsolhatod a bőröd, mégsem tűnik úgy, mintha sminkeltél volna.

Nem hiszed el, melyik frizura-trend tért vissza!

Visszatért a hajtetkó-őrület, és most durvább, mint valaha!

Az összes influenszer ezt a ruhát akarja

Mindenki megőrül érte!

Megőrül a net most ezért a maniért

Szerinted is jól néz ki?

Kulcsár Edina megható posztjáról beszél ma mindenki

A volt szépségkirálynő kisfia egy éves lett!

Videó: Így varázsolj a nappali sminkedből estit egyszerűen

Nincs időd a meló és az esti randi közöt már hazaugrani? Mutatjuk, hogyan alakíthatod át a makeup-od néhány lépésben!

Ariana Grande a világ legrondább cipőjében pózolt

Igen, jól látod a fotón! Sőt, ezt a képet az énekesnő még Instára is kitette...

A netezők szerint kiábrándító lett az új iPhone

Tudd meg, miért gondolják így!

Borzalmasan veszélyes a legújabb netes őrület

A TikTokon terjedt el a legújabb online kihívás.

Kylie Jenner teljesen meztelen képpel lepte meg a rajongóit

Méghozzá a nyuszis magazin kedvéért vetkőzött le…