Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái

Sármán Nóra legújabb menyasszonyi ruha kollekciója nagyon különleges, hiszen a különálló szoknya- és top részeket úgy alkotta meg, hogy variálhatóak legyenek és akár több alkalomra is felvehesd őket. Hogy még többet megtudhass az év legszebb menyasszonyi ruháiról, olvasd el a vele készült interjút!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Pörgesd végig a galériát a gyönyörű darabokért:

Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái

Az idei év legszebb menyasszonyi ruhái

Fotó megosztása:

Fotók: Tóth Kristóf

Hogyan jellemeznéd egy mondattal az új kollekciódat?

Az új menyasszonyi kollekcióm játékos, kényelmes, természetes és nagyon romantikus. 

Mi inspirált a tervezéskor?

A 2019-es kollekciómat az a gondolat inspirálta, hogy életünk legszebb, legdrágább ruhájában is érezzük magunkat önfeledten, a legnemesebb hernyóselymeket, a legfinomabb csipkéket is hordjuk kényelmesen és fesztelenül!

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, bútorok: Woodelier

Milyen anyagokat használtál az új kollekciódban?

A ruhák nagyrészt természetes alapanyagokból készülnek, kényelmes pamutcsipkékből és éteri hernyóselyem muszlinból. Hímzett illúziótüll, leheletvékony chantilly csipke és relief-szerűen kiemelkedő guipure csipke díszítik a ruhákat, a pókhálóvékony alapból levélkék, virágok emelkednek ki. A csipkék egy nagymúltú francia manufaktúrából származnak, így gyakran viszontlátjuk őket olyan nagy divatházak kifutóin, mint a Givenchy, Saint Laurent vagy Alexander Mc’Queen.

A kollekciód különlegessége, hogy kétrészes darabokat is találni benne. Hogyan jött az ötlet?

Manapság egyre több hozzám forduló menyasszonyban felmerül a gondolat, hogy nem akar olyan ruhát vásárolni, amit életében csak egyszer vehet fel. Ez a hozzáállás nagyon tetszik, mert engem nagyon nyomaszt a tömegtermelésben előállított, néhányszor használható, olcsó, „eldobható” konfekció, így arra gondoltam, hogy ha nem is a hétköznapi öltözködésben, de az alkalmiban mindenképpen kitalálok erre valami alternatívát. Így jött a kétrészes menyasszonyi ruha ötlete. A kollekcióban a külön topok és szoknyák arra adnak lehetőséget, hogy azokat ne csak egy-egy jelentős eseményen viseljük, hanem más darabokkal társítva újra és újra felvehessük őket. Ezen elgondolás mentén sokféle csipketopot és különféle szoknyák és nadrágok számos variációját álmodtam meg, így összeállíthatjuk a személyiségünknek leginkább megfelelő menyasszonyi vagy alkalmi szettet, amely nem csak egy napra szól.

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, kalap: Vecsei Millinery, bútorok: Woodelier

Van kedvenc darabod az új kollekcióból? Ha igen, melyik?

Mindig más az aktuális kedvenc. Amikor a showroomban meglátom, hogy milyen szépen áll valamelyik darab egy éppen próbálgató menyasszonyon, akkor azt érzem, hogy az a legszebb ruha. Aztán egy másik próbán egy másik ruha áll szépen egy másik menyasszonyon és akkor az a kedvencem.

Kinek ajánlod a legújabb kollekciód darabjait?

A ruháim elég romantikusak egy esküvőhöz, de azért van bennük vagányság, így nyitottság is kell hozzájuk, hiszen mindegyik különleges darab, nem az a tipikus menyasszony jelmez, amiben mindenki ugyanúgy néz ki.

Mik a legnagyobb menyasszonyi ruhatrendek 2019-ben?

Nagyon különleges hátmegoldásokat találnak ki a tervezők, a ruha háta ugyanolyan fontos, mint az eleje. A virágminta örök divat az esküvői ruhákon, idén szinte körbeszövik a menyasszonyt a gyönyörű hímzések. A csipke is klasszikus menyasszonyi ruha alapanyag, magas nyakak, hosszú ujjak készülnek belőle.  

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, bútorok: Woodelier

Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie egy menyasszonynak a ruha kiválasztásánál?

Az első és legfontosabb a menyasszony személyisége. Rengeteg menyasszonyi ruha trend él egymás mellett, így széles a paletta. Fontos szempont a helyszín is, hiszen más ruha illik egy erdei tisztásra és más egy katedrálisba. A harmadik fontos szempont pedig a testalkat, szerencsére sokféle sziluett divatos most, így minden testalkatra lehet gyönyörű darabokat találni.

És milyen tippeket szoktál adni a viseléséhez?

Azt szoktam mondani, hogy viseljék természetesen, ez az ő ruhájuk, azért készült, hogy önmaguk lehessenek benne. Imádom az uszályt, nagyon romantikus és gyönyörűen nyújtja az alakot, de azért a viselése szokatlan a menyasszonyoknak, ezért úgy készítjük el, hogy fel tudják csatolni, ehhez több tippünk is van.

Fotó: Zsólyomi Norbert, haj: Végh Virág, smink: Kozian Fanni, model: Hanna, Attractive Models, bútorok: Woodelier

Van lehetőség egyedi menyasszonyi ruhák tervezésére is? Ha igen, hogyan néz ki egy ilyen folyamat?

Igen, minden évben készítek egyedi tervezésű menyasszonyi ruhákat is. Ez a folyamat mindig azzal kezdődik, hogy a menyasszony felpróbálja a kollekcióban szereplő ruhákat. Ez azért fontos, mert hiába van egy elképzelése az álomruháról, a menyasszonyi ruha viselése annyira más, mint amit a hétköznapi öltözködésben megszoktunk, hogy kiderülhet, hogy egy más fazon jobban áll a valóságban. A menyasszonyok legnagyobb része ilyenkor beleszeret valamelyik ruhába a kollekcióból, így nincs is szükség egyéni tervezésre. Amikor azonban igény van az egyedi ruhára, a következő alkalomra rajzokat készítek az alapján, amit a próbán láttam és ami a menyasszony személyiségéből fakad. Ehhez persze beszélgetnünk kell arról, hogyan is képzeli el magát azon a napon, hogy ráérezhessek, milyen is ő. A rajzokból választunk, majd anyagokat, csipkéket ajánlok a következő alkalommal, amikor is véglegesítjük a fazont. Nagyon fontos a menyasszony bizalma, hiszen a rajzokból kell kiválasztania élete legszebb és legdrágább ruháját. Az egyéni tervezésnél már a szabásmintát is a vendég alkatára, arányaira szerkesztem. Több ruhapróbára van ilyenkor szükség, hiszen új fazont kísérletezek ki, előfordul, hogy egy számomra is új anyagból. Valójában azonban a kollekcióban szereplő ruhák is egyediek, mert mindegyikre kicsit máshogy rakom fel a csipkedíszítést.

Álltak már eléd nagyon extrém kérésekkel menyasszonyok? Mi volt a legmerészebb?

Nem jellemző a nagyon extrém ötlet, mert akik hozzám jönnek, olyan ruhát szeretnének, amit látnak nálam. Csináltam már több levehető uszályos ruhát, ezek a ruhák mindig különlegesek, mert olyan, mintha két ruhája lenne a menyasszonynak, egy bőszoknyás romantikus és egy karcsú sellőfazonú.

Címkék: arcmaszk beauty hold rituálé menstruáció menzesz tabu tanácsok tippek vérzés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Ezek a hajtrendek hódítanak 2021 őszén

Ezek a hajtrendek hódítanak 2021 őszén

A nyárnak ugyan vége, de az évszakváltás igazából nemcsak a záporokat és zivatarokat, hanem a lelki felfrissülést is magával hozza. A megújulás első lépéseként pedig máris beújíthatod az idei ősz egyik legtrendibb frizuráját.