4 ok, amiért imádtuk a Backstreet Boys budapesti koncertjét

A Cosmo szerkesztője végre élőben is hallhatta a világ legnépszerűbb fiúbandáját, és most elárulja neked az este legjobb pillanatait!

4 ok, amiért imádtuk a Backstreet Boys budapesti koncertjét

Backstreet’s Back! Azaz 2019-ben újra turnéra indult Nick Carter, Brian Littrell, Kevin Richardson, AJ McLean és Howie Dorough. Ugye senkinek sem kell bemutatni a Backstreet Boys csapatát? A srácok hivatalosan 1993-ban álltak össze zenekarrá (igen, jól látod, ennek már 26 éve!), majd elég hamar a legnépszerűbb fiú bandává nőtték ki magukat, és olyan gigaslágereket hoztak ki, mint például az „Everybody”, az „I Want It that Way”, vagy a „Shape of My Heart”.

Sőt, 2019-ben új albummal jelentkeztek, amit természetesen élőben is be akartak mutatni a fanoknak. Szerencsére a DNA európiai turnéjának utolsó állomásaként Budapestet is beillesztették a programba, szóval 23 év után újra ellátogattak Magyarországra. A zenekar egyébként még 1996-ban lépett fel nálunk a Total Dance Festival-on, de ha hozzám hasonlóan akkor éppen az általános iskola padjában tanultál, akkor valószínűleg még te sem igazán követted őket – és ki is hagytad a bulit.

Mutatjuk, miről maradtál le:

Bár a rajongó korszakomat már régen lezártam, nosztalgiázás címszóval viszont csekkoltam őket élőben június 25-én, ami több okból is jó döntésnek bizonyult!

Vissza a múltba!

Arra már nem emlékszem, hogy milyen tételeim voltak államvizsgán az egyetemen, de valahogyan a Backstreet Boys dalszövegei nem törlődtek ki az agyamból ennyi év után sem. Szóval már csak a déjà vu érzésért megérte ott lenni, és együtt énekelni a tömeggel a „Larger than Life”, a „Get Down”, vagy az „Everybody” sorait…

Valami régi, valami új

Oké, nyilván mindenki a klasszikus Backstreet Boys számokat várta a legjobban, de a két órás műsor alatt jó volt élőben hallani az új album dalait is, amik valószínűleg ugyanolyan nagy kedvencek lesznek, mint a régi számok.

Őszinteségből jeles

Az talán senkinek sem kérdés, hogy a zenekar nem csak a dalaival lopta be magát rajongóik (azaz a fangirlök) szívébe… Sőt, abban is biztos vagyok, hogy ha te is odavoltál értük, akkor legalább egyszer részt vettél egy olyan beszélgetésben a barátnőiddel, amiben megtárgyaltátok, hogy kinek melyik Backstreet Boy a kedvence (/ szerelme). Igen, ezeket a lapokat fontos volt leosztani egymás között! Ha jól emlékszem, én Team Kevin voltam… Viszont azóta sok év eltelt, amit szerencsére a srácok abszolút jól kezelnek, és egy percig sem gondolják, hogy még mindig értük rajonganak a csajok. A koncert egyik legkedvesebb pillanata éppen az volt, mikor azzal viccelődtek, hogy korábban kellett volna látnunk őket, mert akkor még kondiztak, és hat kocka volt a hasukon a mostani egy helyett – ráadásul az is inkább sörből van, mint izomból.

Spoiler Alert

Nem tudtál eljönni a koncertre? Akkor jó hírünk van, ugyanis a zenekar elszólta magát a Papp László Sportarénában: jövőre is folytatják a turnézást, és szívesen visszatérnének Magyarországra. Úgyhogy kezdheted tanulni az új dalok szövegét…

Az este folyamán Nick feltette a nagy kérdést a közönségnek: Ennyi év után még mindig szeretitek a Backstreet Boyst?

Be kell, hogy valljam: IGEN!

via GIPHY

Még több

Szépség