Ennél rondább cipőt még biztosan nem láttál!

Egyszerre sportcipő és magassarkú, és tényleg elképesztően furcsa.

Ennél rondább cipőt még biztosan nem láttál!

Az elmúlt években azért már láthattuk kétségbeesett próbálkozást a sportcipők megújításával kapcsolatban. Emlékezz csak vissza arra az időszakra, amikor divatba jött a magastalpú sportcipő. Tudod, az a típus, aminek platformos talpa volt, és emiatt rettenetesen aránytalanul nézett ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Becky Byington (@batestattoo) által megosztott bejegyzés, Márc 15., 2013, időpont: 7:55 (PDT időzóna szerint)

Ha azt hitted, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, óriásit tévedtél, mert már meg is érkezett a világ egyik legrondább cipője: a magassarkú sportcipő. Pontosabban a törpesarkú Nike. Nyugi, nem a világhírű sportmárka követte el a legnagyobb baklövést, és nem is hozta forgalomba, hanem egy divattervező alkotott valami igazán merészet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ANCUȚA SARCA (@ancutasarca) által megosztott bejegyzés, Ápr 11., 2019, időpont: 9:23 (PDT időzóna szerint)

A román származású, Londonban élő Ancuta Sarca egyedi stílusát teljesen új szintre emelte, amikor megálmodta a sport-magassarkút. Mint ahogy a képeken is látszik, Ancuta Nike cipőket varrt össze magassarkú topánokkal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ANCUȚA SARCA (@ancutasarca) által megosztott bejegyzés, Ápr 27., 2019, időpont: 5:10 (PDT időzóna szerint)

Az amerikai Vice magazinnak nyilatkozott is a tervező, aki azt monda: „Szerettem volna megmutatni a sportcipőket egy teljesen más szemszögből, és új funkciót akartam adni nekik, elegánssá és nőiessé téve őket.” És miért pont a Nike? „Mindig is szerettem a kinézetüket, és hatalmas múltja van a sportruházat történetében. A logója pedig viccesen néz ki egy magassarkún, meg persze senki nem is számít rá, hogy ott is felbukkanhat.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ANCUȚA SARCA (@ancutasarca) által megosztott bejegyzés, Máj 2., 2019, időpont: 7:04 (PDT időzóna szerint)

Az ötlet egyébként akkor jött neki, amikor költözött és rájött, hogy rengeteg sportcipője van, amit nem is használ. Ezeket a darabokat alakította át végül ezekké az egyedi cipőkké, amik szerencsére sehol nem fognak veled szembejönni az utcán.

Még több

Szépség