Horányi Juli új dala téged is inspirálni fog

A YOULÏ zenekar énekesnője szeret olyan problémákat feldolgozni a dalaiban, amelyek sok mindenkit érintenek. Kíváncsi vagy, ezúttal milyen témát választott? Exkluzív klippremier a Cosmopolitan.hu oldalán!

Horányi Juli új dala téged is inspirálni fog

Horányi Juli, a YOULÏ zenekar énekesnője, sokszor dolgoz fel a dalaiban fontos és sokakat foglalkoztató problémákat. 2018-ban például a Better Than Me című számával kampányt indított a bullying ellen az Absolut támogatásával. Most pedig megint egy igen komoly témához nyúlt, amivel valószínűleg te is találkoztál már. A dal címe Au Revoir – ami nem más, mint búcsú a szenvedéstől, amire többé már nincs szükségünk.

A szám egy olyan élethelyzetről szól, amikor az embert nem értékelik, nem becsülik meg eléggé, és nem hisznek benne. Juli ezzel a dallal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az ilyen helyzeteket minél előbb fel kell ismerni, és ki is kell lépni belőle!

„Búcsút inteni lehet egy rossz párkapcsolatnak, és egy káros munkahelyi kapcsolatnak is, ahol az ember a maximumot beleadja, de mégsem ismerik el – vagy lehet egy barátságnak, amiben mi csak adunk, de alig kapunk vissza valamit. Minden olyan helyzetről szól ez a dal, amiben nem vagyunk igazán szeretve és méltányolva. Ezeknek a szituációknak, vagy embereknek előbb-utóbb búcsút kell mondanunk saját magunk érdekében, azért, hogy ne betegedjünk bele az életbe, hogy újra boldogok lehessünk és alkothassunk, teremthessünk. Mert ha folyamatosan mérgezi a közérzetünket valaki, és elhiteti velünk, hogy alkalmatlanok és értéktelenek vagyunk, az hosszú távon nagyon romboló hatású. Merjünk búcsút mondani annak, ami nem épít minket, hanem rombol! Már Sigmund Freud is felismerte a jelenséget, hisz az ő mondása az, hogy ’Mielőtt azt állítanád magadról, hogy depressziós vagy, győződj meg arról, hogy nem hülyékkel vagy-e körülvéve.’”

A dal szövegét Bubnó Lőrinc írta, aki a zeneszerzést és hangszerelést jegyzi. „Nem volt túl sok kemény szakítás az életemben, talán csak egy, ami igazán és hosszú távon megviselt. Ennek ellenére valamiért elég gyakran szoktam kapcsolati válságokról, szakításokról dalszöveget írni. Ilyenkor persze meríteni tudok a körülöttem lévő világból, ahogy látom az ismerőseim, barátaim kapcsolatait, életét – és megpróbálok belehelyezkedni egy-egy szerepbe. Az Au Revoir esetében egy olyan lány bőrébe bújtam, aki egy nagyon romboló hatású kapcsolatnak mond végre búcsút. A refrénben azért esett a választás a francia nyelvre, mert a verse kicsit kemény angol szövegét tökéletesen ellensúlyozza ez az elegáns, francia hangzás. Így, mondhatni, stílusosan lehet búcsút mondani bárkinek, aki nem értékel minket.”

Még több

Szépség