Ezért fontos, hogy a frizurád passzoljon a személyiségedhez

A L’Oréal Professionnel nagykövetét, Zsiga Renátát a laza eleganciájú francia férfiak inspirálták a megújult legújabb kollekció bemutatásakor. A sztárfodrász elárulta, miért jó, ha a frizuránk összhangban van az egyéniségünkkel.

Ezért fontos, hogy a frizurád passzoljon a személyiségedhez

A Tecni.Art megújult termékei úgy lettek kifejlesztve, hogy azok minden kreatív igényt kielégítsenek, és lehetővé tegyék bármilyen női, vagy férfi frizura megalkotását. Mi a legnagyobb újítás, a legforradalmibb fejlesztés a termékekben?

Az egyik újítás az átalakuló (Transformer) styling hajformázó termék, amellyel nagyon sok hajformázási lehetőséget tudunk elérni. Ezek át tudnak alakulni a kezünkben, meg tudják változtatni az állagukat. Bátran „játszhatunk” velük, például a hajformázó tejjel, amely folyékony állagú, de a kezünkbe kinyomva, felmelegítve, „tapsolva” átalakul egyfajta rostszerű állaggá: használhatjuk a haj ellenőrzéséért, definiálásért. Mindeközben jókedvre sarkall, miután látjuk a vendég arcán a meglepődést, ahogyan arra gondol mi történik a feje fölött, hogy „behálózzák őket”. Végül együtt nevetünk a vendéggel! A gél pedig hab állagúvá alakul át kinyomva a kezünkbe, ez pedig a frizura rögzítésére és volumennövelésre alkalmazhatjuk.

Miben változtak a legtöbbet a termékek?

A megújult Tecni.Art styling családnál minőségi összetevők mellett a formulák tökéletesítése, tesztelése is cél volt, amelybe világszerte elismert fodrászokat is bevontak. Ezáltal még jobban felhasználó baráttá vált a termékcsalád. A „régi” styling családdal kapcsolatos különböző tapasztalatokat megosztva, és konzultálva fejlesztették ki az új formulát. Több terméket „összevontak” egybe, leegyszerűsítve azok használatát a vendégek részére is. Megjelentek például a Pure termékek a hajlakkoknál (is), amelyek azon vendégekhez szólnak, akiknek fontosak az illatanyag- és szulfátmentes, valamint a hipoallergén termékek. Végül a csomagolásban is a „kevesebb néha több” – elv érvényesült! Letisztultabb, egységes megjelenésű lett.

Melyik termék a kedvenced termékcsaládból?

Több termék is a kedvencem, például a Transformer lotion, a Super Dust, Savage Panage, Ring Light.

Hogyan telt a fotózás, mi volt a legnagyobb kihívás számodra benne?

Imádtam a fotózást, mert most egy férfi hajat választottam! Élveztem, és egyben a kihívás is az volt, hogy egy férfi hajat hogyan lehet többféleképpen is formázni rövid idő alatt úgy, hogy a vendégünk is könnyedén és mégis tökéletesen el tudja készíteni ezeket a formázásokat otthon.

Miért választottátok a fekete-fehér színvilágot a termékcsaládhoz?

A fotózásnál meg szerettük volna mutatni az egységet, az összhangot a megújult termékcsaláddal, egyszerűen „ráhangolódtunk” a termékekre:
Fehér: Alap styling termékek,
Fekete: Átalakuló styling termékek
(Szürke: Texturizáló termékek)

Mik a feladataid Nagykövetként?

Először is, hogy elhivatott és lojális termék felhasználó vagyok, valamint az, hogy a tapasztalataimat megosszam a környezetemmel, fodrászokkal, és a vendégekkel is. Kreatív felhasználási tippeket, szakmai tudást adok át a szakembereknek, és bárkinek, aki szereti a minőségi termékeket, frizurákat.
Egyszóval, „hírvivő” vagyok!

Azt nyilatkoztad, hogy: „Inspirációm a francia laza eleganciájú férfi.” Miért éppen ebben az irányban kezdtél el gondolkodni?

Szerettem volna adni a férfiaknak is valami újat, hiszen a 30 éves szakmai tapasztalatom alatt nap mint nap férfi vendégekkel is dolgozom, és úgy gondoltam, eljött az idő, hogy a fotózásnál ezt most megmutassam. A jelenlegi férfi divat a szépen kimunkált hajvágásokra épül, amely az önmagával igényes férfit jeleníti meg. Én azt a férfit szerettem volna megmutatni, aki szintén igényes, de ugyanakkor nem igazán szereti az oldalt- hátul nagyon „felnyírt”, felszedett, rövidre vágott hajat. Azt, aki szereti a lazább megjelenést, de az elegáns megjelenés is nagyon fontos számára.

Végeztél „kutatómunkát”? Vagy teljesen a képzeletedre hagyatkoztál ebben?

Is-is. Tavasszal a nagyköveti társaimmal Párizsban voltunk, ahol inspirálódtunk az új trendekből, új termékekből és a francia „feeling”-ből. Az alapötlet innen indult ki, a francia férfiakból, az ő életérzésükből, én pedig hozzátettem, kibővítettem a magyar férfiak igényei alapján.

Mesélted, hogy a legfontosabbnak azt tartod a férfi hajakban, hogy legyen önazonos a férfi egyéniségével, legyen összhang a megjelenésével, az életritmusával, és életvitelével.

Igen, ez a legfontosabb szerintem! Sajnos azt veszem észre jelenleg, hogy nagyon sokan mennek a divat után, és mindenki „ugyanazt” a frizurát szeretné, még akkor is, ha az ő életvitelével nem igazán azonos. Ez férfiaknál és nőknél is fellelhető, észrevehető. Fontos, hogy mindig személyre szabott frizurát hordjunk, amellyel tudunk azonosulni, és kommunikálni is tudjuk kifele önmagunkról azt, amely belül is megtalálható. Nem mutassunk más képet magunkról, mint ami bennünk van, mert ez diszharmóniához is vezethet.

Mit gondolsz, mit tehetnek annak érdekében, hogy ezt elérjék? Mire kell odafigyelniük?

Először is olyan szakemberhez menjünk, akinek fontos a vendéggel történő kommunikáció, aki a szolgáltatás megkezdése előtt megismeri a mi vágyott céljainkat a frizurával kapcsolatban, és összhangba tudja hozni a megélt „életünkkel”. Ne váljunk „sablon” férfivá, nővé! Ma már nagyon sok minőségi fodrász van Magyarországon, ezért könnyebben is találunk számunkra, a saját igényeinknek megfelelő szakembert és szalont is.

Melyik termék legyen ott minden Cosmo lány pasijának a fürdőszobájában?

A Transzformer lotion, és a gél, Pli Shaper, vagy ha valaki szereti a vizes tónust, akkor a Fix Max zselé.

Mi a legnagyobb hiba. amit mindenki elkövethet a hajfomázók használatakor?

Az, hogy nem megfelelően használják a termékeket. Ezért fontos, hogy kérjenek segítséget a termék vásárlásakor a fodrászuktól, hogyan tudják otthon is jól használni őket, hogy ugyanazt a hatást érjék el, mint a szalonban. A mennyiség és a nem megfelelő felvitel a hajra szokott nehézségeket, „problémákat” okozni.

Mi a legjobb expressz hajformázó trükköd, tipped a bad hair napokra?

A Pli Shaper használata zseniális az olyan napokra, ha elalszod a hajad: fújd be Plivel azt a területet, amely nem tetszik, vedd elő a hajszárítót, kefét és formázd újra!

Még több

Szépség