Így érd el az álmaidat, ha énekesnő szeretnél lenni

Bukky története nagyon inspiráló, hiszen közgazdász végzettséget szerzett, de mindig is szeretett énekelni, így belevágott álmai megvalósításába. A vele készült interjúban mesél többek között arról, hogy mi volt számára az eddigi legszebb elismerés, sőt üzen a Cosmo-lányoknak is!

Így érd el az álmaidat, ha énekesnő szeretnél lenni

Mióta foglalkozol énekléssel? Mindig ez volt a terved?

Gyermekkorom óta nagyon fontos szerepet tölt be az életemben a zene, tagja voltam az iskolai kórusnak, és jártam zeneiskolába, de ezt követően leginkább csak a saját illetve néha a barátaim szórakoztatására énekeltem, és csak álmodoztam arról, hogy egyszer énekesnő leszek. Évek óta tervezgettem, hogy elmegyek énektanárhoz, képezni magam, de féltem attól, hogy elküld, mert nem elég jó a hangom. Végül körülbelül két évvel ezelőtt összeszedtem a bátorságomat, és elkezdtem komolyabban foglalkozni az énekléssel. 

Fotó: Vass István

Ki inspirált téged ezen a pályán?

Tinikoromban leginkább a 90-es évek soul és R & B énekesnőire akartam hasonlítani, például Aaliyah-ra, Lauryn Hill-re vagy a TLC tagjaira, részben azért is, mert egyéb akkori kedvenceimre, mint pl. a Prodigy-s Keith Flintre vagy az Offspring énekesére, Dexter Hollandra sokkal nehezebb lett volna. Jelenleg is inkább női előadók inspirálnak erőteljesebben, pl. Jorja Smith, Sevdaliza, Erykah Badu, de sokáig folytathatnám még a listát. 

Mi volt az eddigi legnagyobb, legszebb elismerés, amit kaptál?

Mindig örülök az őszinte visszajelzéseknek, de azok az esetek maradtak meg bennem leginkább, amikor a hallgatók elérzékenyültek vagy akár elsírták magukat: például a barátnőim, amikor az esküvőiken énekeltem, vagy egy borkóstoló résztvevői egy rögtönzött produkció után. Ezek a pillanatok nekem is sokat jelentenek, és nagyon hálás vagyok értük. 

Fotó: Silviu Filip

Mivel foglalkozol még a zenélés mellett?

Végzettségem szerint közgazdász vagyok, egészen pontosan befektetés elemző és kockázatkezelő, de jelenleg elsősorban IT projektekkel foglalkozom egy olajipari nagyvállalatnál. Szabadidőmben szeretek kísérletezni a konyhában: mindenféle vegán finomságot készíteni, sportolni, kirándulni.

Nálad melyik dal pörög most állandóan? Szerinted melyik a nyár slágere?

Nem igazán vagyok képben a mainstream slágerekkel kapcsolatban. Sokféle zenét hallgatok, de időszakosan vannak olyan előadók vagy irányzatok, amiket éppen többet. A Spotify-on a legutóbb játszottak között most például Sevdaliza, Flying Lotus, Solange, Little Simz, Mount Kimbie, King Krule, Toro y Moi lemezei, illetve jazz playlist-ek vannak. 

Hol hallhatunk téged legközelebb?

A Zagarral legközelebb július 3-án koncertezünk, az erdélyi Double Rise Festival-on, majd július 19-én a Kobuci Kertben, illetve augusztus 23-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Ez utóbbi koncerten több nagyszerű vendégzenész is csatlakozik majd a zenekarhoz: Barabás Lőrinc, Gozlan Fatima, Bakai Márton és Ibro Fall. 

A Barta Pali gitárossal alkotott Bukky & Barta nevű duóval pedig július 1-én lesz a következő koncertünk a Mazel Tovban, majd július 11-én egy fiatal, nagyon tehetséges művésznő, és egyben kedves barátnőm, Végső Ágota akvarell és rajz kiállításának megnyitóján játszunk, az Academy Golf Klubban

Fotó: Nagy Attila

És mik a terveid az év második felére? 

A nyárra elég sok program van betervezve, fesztiválok, esküvők, és szeretnék egy hosszabb nyaralást is beiktatni, hogy kicsit kipihenjem magam, és feltöltődjek.  

Mit üzennél a Cosmo-lányoknak, akik szeretnének énekléssel foglalkozni, de még nem mertek belevágni?

Azt, hogy ne várjanak olyan sokáig az álmaik megvalósításával, mint ahogy én tettem. Győzzék le a félelmeiket és kövessék az álmaikat, bármi is legyen az. Ha az éneklés az, akkor énekeljenek minél többet a barátaiknak, a családjuknak, szokják és szeressék meg a hangjukat, és keressenek egy olyan énektanárt, aki segíthet kibontakoztatni azt, ami bennük rejlik. 

Még több

Szépség