Eddig kell szundiznod, hogy igazán feltöltődj

Kiderült a titok!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Eddig kell szundiznod, hogy igazán feltöltődj

Egy kiadós vasárnapi ebéd után te is szívesen ledőlsz pár órára aludni, igaz? De vajon mennyire egészséges ez a délutáni szundi, és mikor teszi a legjobbat a szervezetednek? Ennek járt utána egy külföldi portál Rafael Pelayo alvás szakértővel együtt.

„A napközbeni szundikálást mindig a nassoláshoz hasonlítom. Ha valami miatt nem tudtál napközben eleget enni, akkor teljesen rendben van, ha csipegetsz egy kicsit. De, ha annyit nassolsz, hogy amiatt már nem tudsz normálisan vacsorázni, akkor baj van.” – árulta el Dr. Pelayo.

Nos, ugyanez igaz az alvásra is: ha valamiért nem tudod jól kialudni magad éjszaka, vagy az életviteled nem engedi meg, hogy este pihenj, akkor teljesen rendben van a napközbeni szunyóka. Viszont nagyon oda kell figyelned, hogy mennyi ideig is szundizol, hiszen ha másfél óránál tovább tart, akkor az már komolyan kihathat az éjszakai alvási ciklusodra.

„Azok, akik 3-4 órás szundikálásokat iktatnak be napközben, azok már inkább mélyen alszanak. Ennek nem szabad hosszabbnak lennie, mint egy óra. Húsz és negyven perc között van az ideális hossz.” – emelte ki Dr. Pelayo.
Ha ennél többet alszol, akkor könnyen belefuthatsz abba a kómás érzetbe, amit rögtön felébredés után érzel, és hirtelen azt sem tudod, hogy hol vagy, és mennyi lehet az idő. Ez viszont teljesen megnehezíti, hogy visszazökkenj a normális kerékvágásba aznap, sőt ha később még más teendőd is lenne, esélyes, hogy fáradtabban fogod végigcsinálni, mint az alvás előtt.

Tehát összefoglalva: a ritka, napközbeni, vagy hétvégi szunyókálással nincsen semmi gond, főleg ha maximum 40 percig tart, és nem úgy csinálod, hogy az kihatással legyen az esti alvásodra. De, mint minden más esetében, ha túlzásba viszed ezt, akkor az nagyobb bajt fog okozni hosszútávon, mint azt elsőre gondolnád.

Címkék: alvás délutáni alvás pihenés szundi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!