7 szokás, ami megváltozik, ha Erzsébet már nem lesz királynő

Olyan régóta uralkodik, hogy a britek el sem tudják képzelni nélküle az életüket.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

7 szokás, ami megváltozik, ha Erzsébet már nem lesz királynő

God Save The King!

Amikor II. Erzsébet királynőt 1952-ben megkoronázták, a korábbi „Isten óvja a királyt!” felkiáltás „Isten óvja a királynőt!”-re módosult. Az uralkodó halála után azonban hosszú időre visszacserélik a korábbira, hiszen a királynőnek csupa férfi a közvetlen örököse. Először jön majd Károly király, utána Vilmos , majd pedig György.

Mi lesz Kamillával?

A mindenkori uralkodó párjának titulusa mindig nehéz kérdés. Fülöp herceg például 1957-ig nem volt hivatalosan herceg, mégis járt neki az őfelsége megszólítás. Károly herceg második felesége, Kamilla jelenleg hercegné, úgy, mint Katalin és Meghan. Szóval vagy ezt tartják meg a koronázás után, vagy kap egy magasabb rangot. Annak viszont valószínűleg nem örülnének az emberek, hiszen még mindig sokan nem kedvelik a szigetországban Diana hercegnő egykori riválisát.

Vilmos herceg is szintet lép

Nagymamája halála, és édesapja trónra lépése után Vilmos herceg és egész családja új royal címet kap. William lesz Wales hercege, Katalin pedig Wales hercegnője, ahogyan egykor Diana hercegnő. A gyerekeik szintén ezt a nevet veszik majd fel, amit egészen addig fognak viselni, míg meg nem házasodnak.

Igen, Katalin hercegnéből hercegnő lesz

Katalin hercegnét egy kevésbé használt formulával már most is lehet hercegnőnek szólítani, ez így hangzik: Vilmos hercegnője, Cambridge hercegnéje. Ez azonban nem túl elterjedt, túlságosan régies. Ha viszont Vilmos lesz a walesi herceg, akkor Kate megkapja a „princess” vagyis hercegnő titulust. Ezután már bárki nyugodtan így hívhatja őt.

A királynő kisebb fia is rangot vált

Eduárd herceg nem kapott túl menő királyi címet, ő Essex grófja. Elvileg azért, mert neki szánják édesapja, Fülöp edinburgh-i herceg címét a halála után. Persze alapvetően ezt is Károly herceg örökölné, mint elsőszülött, de mivel belőle a királynő halála után király lesz, apukája rangját nem veheti át. Így a royal szakértők biztosak benne, hogy azt fiatalabb öccsének fogja átadni.

Megváltozik a felirat a postaládákon

A brit postaládákon jelenleg Erzsébet királynő nevének rövidítése látható, ezeket mind le kell majd cserélni, ha Károly herceg trónra lép.

Megújulnak az angol bankjegyek és érmék

Az Egyesült Királyságban hagyomány, hogy mindig az aktuális uralkodó látható a bankjegyeken és érméken. Szóval ezzel is lesz dolga a briteknek, ha Károly kerül a trónra.

Címkék: érdekességek fülöp herceg hagyományok halála ii. erzsébet királynő károly herceg királyi család koronázás trónöröklés vilmos herceg

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!