A Stranger Things tényleg igaz történet alapján készült?

Nagyon durva, ami most kiderült.

A Stranger Things tényleg igaz történet alapján készült?

Fogadjunk, hogy már te is nagyon vártad, hogy végre felkerüljön a Stranger Things 3. évada a Netflixre. Nos, van egy jó hírünk, mától elérhető mind a 8 epizód (magyar felirattal is)! Ma nem alszol, az tuti… Pláne, ha elolvasod, milyen elmélet kering a kedvenc sorozatoddal kapcsolatban a neten! Vigyázz, spoilerveszély!

El sem fogod hinni nekünk, de úgy tűnik, a ST talán igaz történeten alapul, legalábbis részben. Az Egyesült Államokban legendák keringenek egy montauki táborról, a Camp Hero-ról, ahol gyerekeken kísérletezett a ’80-as években a katonaság. Persze az emberek tudta nélkül. Állítólag az akkor eltűnt kiskorúak egy részét is a pszichológiai emberkísérletek miatt rabolták el.

„A sorozat egy Montauk-ban, New York közelében található táborról szól, aminek Camp Hero volt a neve. Voltak olyan pletykák akkoriban, hogy az ottani titkosügynökök emberkísérleteket végeznek gyerekeken, hogy megnyerhessék a Hidegháborút. Az egész sztori ezen a laboros pletykán alapul” – mondta el egy lapnak Gaten Matarazzo, vagyis a sorozat Dustinja.

Oké, a Montauk Project nem biztos, hogy létezett, de a CIA-nek tényleg volt akkoriban egy hasonló programja. Az MKUltra lényege az volt, hogy olyan gyógyszereket kísérletezzenek ki, amikkel gyengíthető az emberi akaraterő, vagyis amivel uralni lehet mások elméjét.

Az MKUltra amúgy a sorozatban is megelevenedik, az Elevent felnevelő Dr. Brenner korábbi munkahelye volt. Ráadásul Eleven anyukája a program egyik tesztalanyaként jelenik meg benne. Durva, igaz?

Még több

Szépség