Kim Kardashian pereskedéssel nyert milliókat?

Nem hagyja magát a fast fashion márkákkal szemben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kim Kardashian pereskedéssel nyert milliókat?

Kim Kardashian már többször megszólalt azzal kapcsolatban, hogy hogyan érez a fast fashion márkák iránt. Legutóbb egy Insta-posztban hívta fel a figyelmüket arra, hogy szuper lenne, ha nem koppintanák le a cuccait még mielőtt ő megjelenne bennük valahol. Kimnek ugyanis gyakran a férje, Kanye West tervezi a ruháit, így lényegében ezek a cégek ellopják a férfi ötleteit.

Kimnek ebből lett elege februárban és beperelte az amerikai Missguided nevű márkát, mert a sztár beleegyezése nélkül koppintották le az egyik trendteremtő outfitjét, ami persze hatalmas profitot hozott nekik. Az amerikai TMZ információi szerint 2,7 millió dollárt, vagyis csaknem 760 millió forintot sikerült így bezsebelnie a cégtől. Sőt, a hivatalos dokumentumokból is nyilvánosságra került pár infó: „a Missguided többször használta Kim Kardashian nevét a social médiában engedély nélkül, hogy reklámozza a saját ruháit.” A márka elvileg még Kim fotóit is felhasználta a promózáshoz, pedig semmilyen szerződést nem kötött a két fél.

Nem a Missguided az egyetlen cég, aki lemásolta már Kim ruháit. A Fashion Nova nevű – szintén fast fashion – márkának is szoktak hasonló húzásai lenni, így idők kérdése, hogy Kim őket is beperelje. A sztár nemrég egy hosszabb posztban mesélte el rajongóinak, hogy mennyire gáznak tartja, hogy ez megtörténhet: „Pusztító azt látni, ahogy ezek a divatcégek ellopják a dizájnt, ami az igazi divattervezők vérébe, verejékébe és könnyeibe került, akik mindent beleadnak a saját ötleteikbe. Évek óta látom, ahogy ezek a cégek mekkora profithoz jutnak a férjem munkáiból, és most már azokat a divattervezőket is érinti ez, akiknek a gyönyörű munkáit hordhatom. Ezért már nem tudok többé csendben ülni” – írja a Kardashian-lány, majd folytatja: „Két nappal ezelőtt felvehettem egy vintage Mugler ruhát és kevesebb, mint 24 óra alatt le lett koppintva a dizájn és fel is került a honlapra – de még nem lehetett megvásárolni. Fel kell iratkoznod egy várólistára, mert a ruhát még el sem készítettek. Ezzel a módszerrel elérik, hogy az emberek feliratkozzanak és azt higgyék, hogy valami közöm van a divat site-hoz. Pedig nincs!”

Címkék: divatcég elperelt fashion nova kanye west kim kardashian lekoppintotta lemásolta márka milliók Missguided nyert pénz per pereskedés saját ötlet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!