6 alkalom, amikor a royal család tagjai megszegték a szabályokat

Tudd meg, mikben hibáztak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 alkalom, amikor a royal család tagjai megszegték a szabályokat

Katalin súlyos hibája…

Mivel a királyi család nőtagjai szinte minden alkalommal szoknyában jelennek meg a nyilvánosság előtt, (a villantásokat elkerülendő) a királynő bevezette a szoknyasúly viselését mindannyiuk számára. Katalin hercegné azonban eleinte nem hitte el, hogy ez egy hasznos dolog, így aztán 2011-ben egy szeles napon hatalmasat villantott egy kanadai reptéren. Ráadásul még harisnya sem volt rajta, pedig az uralkodó ezt is elvárja a royal hölgyektől.

Harisnya? Minek?!

Tavaly az akkor szintén friss házas Meghan hercegné döntött úgy, nem tartja be a brit royalok alapvető öltözködési szabályait. Térd fölé érő ruciban, harisnya nélkül jelent meg egy eseményen.

Nem utazhatnak együtt

Egy régi szabály szerint az uralkodó közvetlen örökösei, vagyis jelen esetben Károly, Vilmos és György herceg nem utazhat egy autóban, vagy repülőgépen. Hiszen egy baleset esetén az ország egyszerre több leendő királyt veszítene el, ezt az eshetőséget pedig mindenáron el kell kerülni. De nem Vilmos herceg szerint! Ő ugyanis pár évvel ezelőtt Katalinnal és három gyerekükkel közös gépen repült Kanadába.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Faulhaber Communications (@faulhabercomm) on Sep 25, 2016 at 9:04am PDT

Nem adhatnak autogramot

A királyi család tagjai nem adhatnak autogramot, nehogy azt később valaki hamisíthassa. A másik ok pedig az, hogy ők nem tartják magukat sztároknak, tehát az aláírások osztogatását sem látják indokoltnak. Kivétel volt ez alól Meghan, aki 2018-ban még simán osztotta az autogramokat a fanoknak. Igaz, akkor még csak Harry jegyese volt.

No hugs, please!

A régi hagyományok szerint a királyi család tagjait sem megszólítani, sem megérinteni nem szabad. Ennek ellenére ezt a szabályt sokan megszegik a különféle eseményeken. De nem szokott baj lenni belőle, mert általában gyerekekről van szó: Katalint például nagyon sokszor ölelgetik meg a kisebbek. Ezen a szigorú előíráson egyébként annak idején Diana hercegnő lazított, ő mindenkivel nagyon közvetlen volt, nem félt az érintésektől.

Táska a kézbe?

A royal nők szinte minden esetben pánt nélküli táskát visznek magukkal a palota falain kívülre, mert így van valami a kezükben, ami segít abban, hogy legyőzzék például a lámpalázat a sok rajongó miatt. A másik ok az, hogy a táskát finoman maguk elé tartva képesek jelezni, ha valaki túl közel merészkedett az akaratuk ellenére. Úgy tűnik azonban, hogy a volt színésznő, Meghan nem szívbajos a tömeg előtt, őt lehetett már vállpántos tatyóval is látni.

Címkék: autogram baki hagyományok Katalin hercegné királyi család meghan hercegné öröklés szabályok szabályszegés villantás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!