5 esküvői hagyomány, amit nyugodtan megszeghetsz

Nézd meg, mi az, amit ma már talán jobb nem betartani!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 esküvői hagyomány, amit nyugodtan megszeghetsz

A beszédek

Ne érezd úgy, hogy kötelező megható beszédet mondanod – sőt, filmbe illő szerelmi vallomást tenned az esküvőd napján az egész násznép előtt. Ha úgy érzed, ez nem passzol a személyiségedhez, és csak stresszelsz miatta, felejtsd el és lépj tovább.

Ki mondta, hogy a lánybúcsúra csak lányok jöhetnek?

A tesód, vagy a legjobb barátod fiú? Szeretnéd, ha ő is ott lenne életed egyik legvadabb bulijában? Akkor hívd meg és kész! Ez a te estéd, neked lesz esküvőd, legyen olyan, amilyennek szeretnéd. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat, és minél több szuper közös emléket gyűjtsetek be.

Nem muszáj, hogy az oltárhoz kísérjenek

A nők (szerencsére) ma már nem számítanak afféle vagyontárgynak, így nem muszáj megkérned apukádat, hogy vezessen az oltárhoz. Ha úgy érzed, ez egy olyan hagyomány, ami számodra túlságosan régimódi, engedd el. Meghan hercegnét például nem az édesapja kísérte a templomban az esküvőjén, hanem Károly herceg, ráadásul csak félútig. Ha neki ez így teljesen okés volt, te miért vállalnál be olyat, amivel nem tudsz azonosulni?

Ne engedelmeskedj, ha nem akarsz

A régi eskük szövegében van egy rész, amiben a menyasszony megígéri, hogy engedelmes feleség lesz. Ezt azonban manapság már szinte mindenhol elavultnak tartják, Katalin sem ígért ilyesmit Vilmosnak 2011-ben.

Nincs konfetti, nincs rizsszem

Sok esküvőn a mai napig konfettit, vagy rizst dobálnak az ifjú párra, de az előbbi nem kifejezetten környezetbarát, az utóbbit pedig borzalmas munka összetakarítani. Ha a násznép mindenképp dobálgatni szeretne rátok valamit, legyen az virágszirom.

Címkék: beszéd eskü esküvő hagyomány harry herceg meghan hercegné menyasszony szokás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!