Az Insta új frissítése megakadályozza, hogy zaklassanak

Új funkciót vezetnek be a fejlesztők, sokan örülnek neki.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Insta új frissítése megakadályozza, hogy zaklassanak

Az online zaklatás komoly probléma, és úgy tűnik, az Instagram fejlesztői most még jobban felveszik ellene a harcot. A hét elején ugyanis bejelentették, hogy olyan funkció jelenik meg a platformon, ami biztonságosabbá teszi az Insta-használatot. A frissítés a „Restrict” megnevezést kapta, ami korlátozást jelent magyarul. Ez pedig nagyon találó, hiszen korlátozni tudod vele a gyűlölködő üzenetek és hozzászólások küldőit.

Ha valaki nálad felkerül erre a „Restricted” listára, akkor a hozzászólásait onnantól kezdve csak ti ketten láthatjátok majd. Emellett a letiltott fél azzal sem lesz képben, hogy megnézted-e a privát üzijét az Instán, mert többé nem jelzi neki olvasottként ezeket – és persze azt sem látja majd, hogy egyáltalán elérhető vagy-e.

Biztosan felmerült benned, hogy mi szükség egy ilyen funkcióra, amikor bárkit blokkolhatsz és jelenthetsz ezen a platformon is. A fejlesztők a visszajelzések alapján úgy gondolják, ez a frissítés sokkal jobban segíthet az online zaklatás áldozatainak, mert a tiltás után a megfélemlítés a való életben is folytatódhat. Az új funkcióval viszont a zaklató fél nem szerez tudomást arról, hogy ezen a listán szerepel és a hozzászólásait a többi követő nem látja. Az újítás globális megjelenése ebben az évben várható, egyelőre tesztfázisban működik a kiválasztott országokban.

Címkék: applikáció bullying frissítés Instagram mobil online zaklatás platform technológia új funkció zaklatás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!