Ez most az Insta legmenőbb helye, pedig életveszélyes

Egy gyönyörű tóról van szó, de fürdeni nem lehet benne…

Ez most az Insta legmenőbb helye, pedig életveszélyes

Az Instagramon pillanatok alatt felkapnak egy-egy helyszínt, manikűrt, frizkót vagy pózt, ami aztán futótűzként terjed el a felhasználók között. Ezekből a menőségekből most a legújabb egy olyan tó Szibériában, ahova csak azért utaznak az emberek, hogy lőjjenek előtte egy tökéletes Insta-fotót – fürdeni ugyanis tilos benne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌴Новосибирские Мальдивы 😎🌴 (@maldives_nsk) on Jul 3, 2019 at 9:04pm PDT

A „Szibéria Maldív-szigetének” nevezett tó nem véletlenül vonzza a turistákat, hiszen gyönyörű a színe, viszont rengeteg odalátogatónak fogalma sincs arról, hogy valójában mérgező. A nem messze található energiaipari vállalat már figyelmeztette az Insta-felhasználókat, hogy ne ússzanak a türkizkék vízben, mert káros fémoxidokkal töltött hamuból áll a tó feneke. A cég elmondta, hogy inni szigorúan tilos a vízből, de már a bőrrel való érintkezése is allergiás reakciót válthat ki. A hamu egyébként a széndioxid égetéséből származik, ami a közeli hőerőműben keletkezik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌴Новосибирские Мальдивы 😎🌴 (@maldives_nsk) on Jul 4, 2019 at 12:28am PDT

De nem csak az összetétele miatt veszélyes a tóban úszni, hanem azért is, mert nagyon könnyű beleragadni a hamuba, amiből segítség nélkül gyakorlatilag ki sem lehet jönni. Sajnos a figyelmeztetések még több kíváncsi embert vonzottak a tóhoz, sőt már egy külön Insta-oldala is van, ami gyűjti az ott készült szebbnél-szebb fotókat. Persze lenyűgöző színe van, de azért az egészség fontosabb egy jól sikerült Insta-fotónál. Te mit gondolsz?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌴Новосибирские Мальдивы 😎🌴 (@maldives_nsk) on Jul 10, 2019 at 5:49am PDT

Még több

Szépség