Ezért vigyázz a nyári tetoválással

Nem biztos, hogy jó ötlet ezekben a hónapokban tetkót varratni…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért vigyázz a nyári tetoválással

Már egy jó ideje tervezel tetkót csináltatni? Kinézted a mintát, tisztában vagy a legmenőbb trendekkel és a legklisésebb választásokkal is? Ha már csak a megfelelő időre vágysz, amikor ellátogatsz a szalonba, akkor most szólunk: nem biztos, hogy a nyár a legtökéletesebb időpont a tetoválásra. Hogy miért? Mert ezekben a hónapokban extrán oda kell figyelned az új szerzeményedre!

Először is a frissen tetovált bőr irtó érzékeny, hiszen a tű(k) konkrétan felkarcolt(ák) a bőrfelületet. Azaz, a tetkód gyakorlatilag egy nyílt seb, amit védened kell a folyamatos napsugárzástól. Ez pedig nyáron ugye nem egyszerű. Főleg, hogy sajnos most a naptej sem a barátod. Kizárólag azt a krémet kend rá, amit a szalonban kapsz és ajánlanak, azon kívül pedig hagyd békén. És bármi történjék, védd a naptól. Ha nem teszed, akkor a festék könnyen kopni kezd és foltossá válhat.

Itt hozzátennénk, hogy ha már régebben van tetkód, akkor is érdemes külön figyelmet fordítanod rá ilyenkor. Mivel a napégés őt is fenyegeti, és szintén nagyon hamar kifakulhat a mintád. Szóval szerezz be olyan naptejet, ami külön a tetoválások védelmére készült!

A nap mellett a klór, illetve a sós, de még az édesvíz sem tesz jót az új tetkódnak! Bármennyire is szuper a víz, lehetőleg messzire kerüld el, mert képzeld, akár fertőzés is kialakulhat az újonnan kivarrt bőrfelületen. A tengerben lévő só pedig még pluszban kiszárítja a bőröd, amitől pedig megnő a gyógyulási folyamat hossza. Azt pedig már szinte meg sem kell említenünk, hogy mindez szintén csak a tetoválás tartóssága ellen dolgozik.

Viszont amint meggyógyult a friss mintád, vagyis a tintát teljesen beszívta a bőröd, és nem hámlik – ez piciknél néhány hét, nagyobbaknál kicsit több –, már mehet rá a naptej, nyugodtan napozz. Csak ne felejtsd el kétóránként újra lekenni magad!

via GIPHY

Címkék: egészség nyár nyári tetoválás tetkó tetoválás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!