4 dolog, aminek semmi értelme A szolgálólány meséjében

Ezek nagy része neked is biztosan feltűnt már.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

4 dolog, aminek semmi értelme A szolgálólány meséjében

Te is imádod A szolgálólány meséjét? Akkor biztos neked is feltűnt már egy-két dolog, amiken bárhogy is gondolkozol, egyszerűen nem tudsz megfejteni. De most nem, nem arra gondolunk, hogy a szolgálólányok miért nem lázadnak fel végre, vagy hogy egyáltalán hogy lehetett olyan vak Amerika, hogy egy fundamentalista vallásos szervezet átvegye az uralmat. A nagy kérdések helyett most az idegesítő apróságokat szedtük össze, amikre A szolgálólány meséjének három évada alatt sem találtunk megoldást. Most szólunk, hogy figyelj, mert belefuthatsz enyhe spoilerekbe!

Szemüveg szitu

Megfigyelted már, hogy amikor Alexis Bledel, vagyis Emily flashback jelenetei vannak, mindig  szemüveget hord? Viszont Gileadban egyetlen nőn sem láthatsz pápaszemet. Szóval miért van az, hogy ők egyáltalán nem viselik? Talán Gilead kontaklencsét adott mindenkinek? Nem túl valószínű…

Egy Reddit felhasználó szerint az lehet a titok nyitja, hogy mivel a nőknek tilos olvasniuk ebben a társadalomban, szemüvegre sincs szükségük. A gond csak az, hogy vannak emberek, akiknek a mindennapi élethez is elengedhetetlen kellék lenne.

Aggasztó akcentus

A helyzet az, hogy A szolgálólány meséjének nagy része Boston környékén játszódik, viszont senkinek nincs bostoni akcentusa. Ez pedig annyira zavarja az amerikaiakat, hogy valaki még Twitterre is kiírta:

És egyébként teljesen jogos az értetlenkedése. Ha legközelebb megnézel egy részt, próbálj fülelni egy ilyen hangzású kiejtésre:

Nem valószínű, hogy találni fogsz akár egy karaktert is, aki így beszél. Ez persze lehet azért – ahogy valaki Twitteren megjegyezte –, mert a parancsnokok talán korábban nem is errefelé éltek. June viszont igen, de még ő sem használja a bostoni akcentusát. Fura.

A legrosszabb diéta

Az új évadban a sorozat megmutatta, mi lett Amerika egykori fővárosából, Washington D.C.-ből. Kiderült, hogy ez az egyik legdurvább hely a szolgálólányok számára, hiszen őket tényleg csak szülőgépnek tekintik. Konkrétan még beszélniük sem szabad. Ezt ugyebár ilyen gyűrűkkel gátolják meg, amikkel a lányok ajkait összefogják.

Na most felmerül a kérdés: hogyan esznek ezek a szegény csajok? Nem valószínű, hogy a gyűrűk csak úgy bármikor kivehetők, szóval esélyes, hogy állandó folyadékdiétára vannak ítélve. Ennek meg aztán nincs sok értelme, ha azt vesszük, hogy a szolgálóknak muszáj jó erőben lenniük a gyerekszüléshez…

Sofőr kérdés

Észrevetted, hogy a parancsnokok Gileadban úgy viselkednek, mint a valóságban az irtó fontos személyek vagy a celebek? Vagyis soha, sehová nem vezetnek. Tök fura, nem? Nem hiányzik nekik egy kis kocsikázás? És tényleg muszáj sofőrt alkalmazni még akkor is, amikor valami sunyi dolgot csinál, mint például felkeresi az egyetlen kuplerájt a környéken? (Igen, rád gondolunk, Waterford Parancsnok.)

Címkék: a szolgálólány meséje kérdés semmi értelme the handmaid's tale

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!