Utálják az influenszerek az Instagram újítását

A világ végének élik meg a lájkok számának eltűnését…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Utálják az influenszerek az Instagram újítását

Három hónappal ezelőtt érkezett a hír, miszerint az Instagram úgy döntött, hogy eltünteti a képek alatti lájkok számlálását. A fő cél persze az Instázók önbecsülésének növelése lenne, mégpedig úgy, hogy mindenkit egyenlőnek tüntetnek fel a felületen. „Az a célunk, hogy az emberek élményeket, pillanatokat osszanak meg, nem pedig az, hogy versenyezzenek egymással, hogy ki népszerűbb” – fogalmazták meg akkor a céljaikat.

Tök jó ötlet, ugye? Viszont van egy bibi, ami már a bejelentésnél egyértelműen látszott: ezzel az újítással lesznek, akik nagyon nem járnak jól. Igen, az inluenszerekre gondolunk. És most, hogy már néhány helyen (Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Olaszországban, Japánban és Brazilban) működik a frissítés be is bizonyosodott, hogy az influenszerek nagyon nem örülnek a dolognak.

Egyikőjük például név nélkül betelefonált egy ausztrál rádióműsorba, ahol el is panaszolta, mennyire nem tesz neki jót a funkció eltűnése.

„Korábban hat órát dolgoztam naponta Instagramon, most viszont napi nyolc órában kell, mivel mennek le a lájkok!”– mesélte az Insta-modell, akinek 205 ezer követője van. „A változtatás óta csak kábé 1200 lájkot kapok naponta”– tette hozzá.

Azt is elmesélte, hogy bár van rendes állása, elég jelentős összeget tud összeszedni influenszerkedésből is, aminek óriási részét teszik ki a kedvelések. „A légitársaságokon is keresek. A lájkok miatt szponzorálnak és kapsz ingyen repülést. Minden ezer kedvelésért, nagyjából ezer dollárt kapunk. De mindez a márkán múlik, azon, hogy mennyire népszerűek és, hogy mi nekünk mennyi lájkunk és követőnk van.”

Egyébként nem Anonymus az egyetlen, aki kiakadt az Instagram döntésén. Egy másik Insta celeb, Mikaela Testa (akinek amúgy két Insta oldala van, mindkettő kevesebb, mint 50 ezer követővel) szó szerint zokogva siránkozott a lájkok eltűnése miatt. Az azóta már törölt videóban elmondta, milyen nagy problémát is jelent a változás.

„Bármit is gondolnak az emberek, az Instagram egy igazi munka, és azok akik az iparágban dolgoznak, nagyon sokat tettek azért, hogy eljussanak oda, ahol most tartanak. Valódi károkat okoz ez a frissítés. Vérrel és verítékkel küzdöttem, most pedig csak úgy elvesznek tőlem mindent. De nem csak rólam van szó, az összes márka és cég, akiket ismerek, szenvednek ettől”– panaszolta.

Te mit gondolsz, szerinted tényleg ilyen hatalmas a probléma, vagy az influenszerek csak felfújják az ügyet?

Címkék: funkció influencerek influenszer Instagram kiakadtak lájk újítás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!