Nem tetszik a mosolyod? Tervezd újra! (x)

A mosolytervezés manapság nagyon felkapott eljárás, amelynek célja, hogy olyan gyönyörű, hollywoodi mosolyod legyen, amelyre mindig is vágytál. Vagy még annál is szebb…

2019.10.03. 13:10
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem tetszik a mosolyod? Tervezd újra! (x)

A mosolytervezés célja, hogy a látható tartományban lévő fogak és az íny a lehető legesztétikusabb látványt nyújtsák.

Mivel a szépség szubjektív fogalom, ezért fontos, hogy tisztában legyél azzal, mit jelent számodra, hogy szép mosolyt szeretnél – a kezelőorvosod ugyanis elsőként épp erre fog rákérdezni.

Julia Roberts domináns mosolyára vágysz, vagy Zac Efron visszafogott gyöngyfogaira?

Bármi is legyen szerinted a szép mosoly titka, ne szemérmeskedj, és oszd meg a fogorvossal. Különben sokkoló élmény lehet, hogy másféle mosoly ragyog vissza rád a kis fogorvosi tükörből, mint amilyet elképzeltél. Ráadásul a fogorvosod már az elején elmondhatja, hogy van-e reális esélye az általad ideálisnak vélt mosoly kialakításának, vagy anatómiai (netán más) okok miatt sutba kell dobnod az ábrándjaidat. Ha így is történne, nem kell elkenődnöd, mert a fogorvosod minden bizonnyal tervez neked egy kicsit másféle mosolyt, ami biztosan megvalósítható, és feltételezhetően remekül fog állni neked.

Honnan tudhatod, hogy az elképzelt mosoly tényleg jól fog-e állni neked?

Egyszerű: a mosolytervezés abban különbözik az összes többi eljárástól, hogy az elején, még mielőtt bármilyen fogászati kezelés elkezdődne, megnézheted a jövőbeli mosolyodat – egy kis makett segítségével. Miután ugyanis tisztáztátok, hogy mi a cél, a fogorvosod különféle lenyomatokat vesz a fogsorodról, fotókat készít, majd a digitális technika és a fogtechnikusok segítségével elkészíti a végeredmény makettjét. Ezt ráhúzhatod a fogaidra, és a tükörbe tekintve megszemlélheted, hogyan fogsz kinézni a kezelés (vagy kezeléssorozat) végén.

Milyen fogászati kezeléseket takar a mosolykezelés?

Ahány fogsor, annyiféle, ráadásul mindenkinek egyéni elképzelése van a tökéletes mosolyról – szóval itt nem egy sabloneljárásról van szó. Ellenkezőleg, nincs két egyforma kezelés.

Amire biztosan számíthatsz, hogy egy professzionális fogtisztítással kezdődik az egész. Fogkő, lepedék, foltok: le velük! Minden kezelés csak tiszta lappal, vagyis fogakkal indulhat. Sokszor fogfehérítésre is sor kerül, vagy a legelején, vagy a legvégén. A szép mosoly ugyanis minden lehet, csak szürke vagy sárga nem!

Jó eséllyel számíthatsz fogszabályozásra. Dr. Ficzere Ildikó, az Uniklinik fogászat fogszabályozó szakorvosa szerint ugyanis jóformán mindenkire ráférne egy kis fogszabályozás. A fogszabályozás néha azzal jár, hogy el kell távolítani egy fogat, és a fogszabályzás alatt vagy azt követően a bölcsességfogaktól is meg kell szabadulni. Vagyis a szájsebészet avatott szakértői is szerepet kaphatnak a mosolytervezésben.

A frontfogak – a kis- és nagymetszők, illetve a szemfogak – vannak leginkább szem előtt, így az ő korrekciójukra is számítani kell. Többnyire porcelánhéjakkal vagy koronákkal lehet szép szabályos formát kialakítani, de a fogpótlások egyéb fajtái is szóba jöhetnek, például az implantáció.

Ha az ínyedet is kezelésbe kell venni, hogy esztétikus íve legyen, ínykorrekciós eljárásokon is át kell esned.

Mennyi idő kell ahhoz, hogy a tervezett mosoly meg is valósuljon?

Már ennyiből is látszik, hogy a beavatkozások skálája nagyon széles, és következésképpen a kezelés időtartama is nagyon változó.

Ha a mosolytervezés nálad többek között fogszabályozással és implantációval jár, évekbe telhet, mire felszabadulva azt mondhatod, hogy “csíííz”! Ha csak fogtisztításra és egy-két porcelánhéjra van szükséged az ellenállhatatlan mosolyhoz, már 2 héten belül villoghatsz vele.

Ha új mosolyt szeretnél varázsolni magadnak, ne sokáig halogasd a dolgot. Sosem késő belevágni, és ha sokáig is tart a kezelés, egy biztos: a türelem ragyogóan szép mosolyt terem.

Címkék: mosoly

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Ezek a hajtrendek hódítanak 2021 őszén

Ezek a hajtrendek hódítanak 2021 őszén

A nyárnak ugyan vége, de az évszakváltás igazából nemcsak a záporokat és zivatarokat, hanem a lelki felfrissülést is magával hozza. A megújulás első lépéseként pedig máris beújíthatod az idei ősz egyik legtrendibb frizuráját.