Ezt jelenti, ha az exeddel álmodsz

Derítsd ki, hogy mi áll a háttérben!

2019.10.22. 11:10
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezt jelenti, ha az exeddel álmodsz

Mielőtt kiakadnál azon, hogy már megint az exeddel álmodtál, eláruljuk, hogy teljesen normális dolog és mindenkivel előfordul az ilyesmi. „Amikor álmodunk, a psziché sok szinten dolgozza fel az információkat. Néha egyszerűen csak feldolgozza és tárolja azokat az adatokat, amikre nem figyeltünk oda eléggé napközben” – mondja Dr. Carla Marie Manly pszichológus az amerikai Cosmopolitan magazinnak. A szakember segített a lapnak megfejteni a 7 leggyakrabban előforduló álmot, így most te is dekódolhatod a sajátodat:

  • Az exeddel szexelsz: uhh, ez elég kínos. Valószínűleg kiver a víz, amikor felkelsz és azon gondolkodsz, vajon ez miért történt meg álmodban. „Ez általában azt jelenti, hogy még mindig kötődsz hozzá” – magyarázza Carla. Tehát nem kell szó szerint érteni a hancúrt, inkább lehet, hogy szívesen találkoznál vele, hogy végleg lezárjátok a múltat.
  • Totál figyelmen kívül hagy a pasi: ennek az álomnak nincs túl sok mögöttes tartalma, nagyjából csak annyiról van szó, hogy úgy érzed, az exed teljesen ignorál. Főleg, ha lefekvés előtt épp csekkoltad volna a Facebook-profilját, de rájöttél, hogy nem tudsz rákeresni – valószínűleg tiltotta a profilod. „Azt is jelentheti, hogy te próbálsz meg valamit elfedni a közös múltból, amire oda kellene figyelned” – meséli a pszichológus.
  • Vitázol az exeddel: veszekedéssel zárult a kapcsolatotok? Akkor valószínűleg ezért kaptok hajba még mindig az álmaidban, hiszen maradhattak köztetek megoldatlan problémák. Carla szerint: „az exeddel való vitatkozás annak a jele lehet, hogy van olyan probléma köztetek, amit nem beszéltetek meg.”
  • Megcsal az expasid: „Az ilyen álom segít feldolgozni, ha valakihez hűtlen volt a párja” – meséli a szakértő. Persze lehet, hogy a pasid nem csalt meg, csak elárult valamilyen módon, amin azóta sem tudtad magad túltenni…
  • Összejössz vele: ennek egyszerű oka van: egy kicsit még mindig hiányzik. Nyugi, nem úgy, hogy kibékülnél vele, inkább csak a vele töltött idődet hiányolod. „Lehet, hogy az álmodó csak azzal az énével szeretne újra összekapcsolódni, akit ebben a kapcsolatban hanyagolt” – mondja Carla.
  • Találkozol az exed új szerelmével: ha a pasi a való életben már összejött valakivel, akkor az álom azt jelentheti, hogy úgy érzed, le lettél cserélve. De ha nem találta még meg a nagy őt, akkor az álmod valójában csak felkészít a jövőbeli lehetséges találkozásra: „a pszichéd néha előre kidolgozza a lehetséges válaszokat, hogy az álmodból tudj majd ötletet meríteni a valóságban.” Ez azért elég szuper, nem igaz?
  • Az exed nagyon beteg: eszerint még egy kis extra időre van szükséged, hogy túltedd magad a szakításon. „Ha álmodban beteg az exed, akkor a pszichéd figyelmeztet rá, hogy egy kicsit foglalkozz magaddal” – mondja Carla és hozzáteszi, hogy minden álom egyedi, ahol a kontextusnak és a szimbólumoknak is jelentősége van, így a pontos jelentéshez minden részletet tudni kell.
Címkék: álmodni álom álomfejtés ex expasi szerelem

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?