10 hasznos tipp és trükk kezdő gél lakkozóknak (x)

A gél lakkal csodálatos körmöket lehet készíteni, véleményem szerint az egyik legszebb és legtartósabb lakkozás.

2019.11.04. 04:11
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

10 hasznos tipp és trükk kezdő gél lakkozóknak (x)

Kezdőként azonban találkozhatsz néhány olyan problémával, amik el vehetik a kedvedet az otthoni lakkozástól.

A géllakk felvitele és eltávolítása kissé trükkös lehet, de most megosztok veled 10 tippet és trükköt, amivel elkerülheted a hibákat és te is csodás körmöket kreálhatsz.

1.Alaposan tisztítsad meg a körmödet

Tiszta, száraz körmökkel kell rendelkezned ahhoz, hogy a géllakk helyesen tapadjon. A körmöd polírozása után használj egy szöszmentes, 91% -os alkohollal átitatott vatta pamacsot, hogy ezzel áttörölhesd a felületet, így megszabadulsz minden felesleges szennyeződéstől.

2. Rázd fel a géllakkot

A géllakknak egyedülálló összetétele van, amelyet minden használat előtt fel kell rázni. Rázd fel jól a színes lakkodat, hogy azt könnyebben és egyenletesen tudd felvinni a körmödre. Az alap és a fedőlakk rázás nélkül is tökéletesen működik. Amennyiben nem szeretnéd használni erre a célra a kezedet, akkor vannak erre a célra gyártott, úgynevezett „shakerek” is.

3. A köröm körüli bőr védelmére használj tápláló krémet

Elő fordulhat, hogy lakkozás közben megszalad a kezed és a körmöd körüli bőrre is kerül belőle. Ez egyeseknek okozhat akár irritációt is. Az egész elkerülhető, ha körbe kened egy hidratáló krémmel, de már lehet kapni speciálisan erre kifejlesztett anyagok is, amiket a lakkozás után egy mozdulattal eltávolíthatsz.

4. Egyszerre csak kevés lakkot használj

Vékony rétegben vidd fel a géllakkot a körmödre, mert ha túl sokat használsz belőle, akkor össze gyűlik, megvastagodik és szét folyik a köröm széle körül. Inkább vigyél fel 3-4 vékonyabb réteget, mint 2 vastagot, az eredmény így sokkal szebb és tartósabb lesz.

5. Rövid mozdulatokkal vidd fel a lakkot

Használj rövid, de határozott vonalakat különösen a köröm széle körül. A rövid mozdulatokat könnyebben tudod irányítani, így ez segít a szép, egyenletes fedés kialakításában. Különösen fontos erre figyelni az első színrétegnél.

6. Zárd le a szabad éleket

Géllakk használatakor fontos, hogy a szabad szélek is be legyenek fedve. Ez azt jelenti, hogy a köröm végét lezárod egy vonással, ezáltal sokkal tartósabb lesz az eredmény.

7. UV lámpa használata előtt töröld le az esetleges lakk „maradványt” a bőrödről

Ez azért fontos, mert a lámpa használat után már a megkötött lakk sokkal nehezebben jön le.  Köttetés előtt még könnyen eltávolíthatod narancsfa pálca segítségével a felesleget.

8. Megfelelő méretű UV lámpát használj

Sokan bele esnek abba a hibába, hogy nem megfelelő, 5 ujjas lámpát vesznek, hanem egy sokkal kisebbet.

Ez azért nem jó, mert így nem tudod egyszerre szárítani a körmeidet, ami pedig elengedhetetlen a tartós és eredményes szárításhoz. Ne kapkodd el a vásárlást, nézz utána, vásárolj, olyan helyről ahol megfelelő leírás van a készülékekről, termékekről is.

9. Alaposan fedd le a színt a fedőréteggel

A fedőréteg felvitelekor ügyelj arra, hogy a színt teljesen befedje. Figyelj oda, hogy mindenhová, a köröm széléire is egyenletesen jusson, ha nem, akkor a szín mattnak tűnik, és a normál kopás során elmosódhat.

10. Hidratálj, hidratálj, hidratálj

Ez alapvetően a mantrám, amikor a géllakkról van szó. Bárki, akinek a bőre károsodott a géllakk használata miatt, valószínűleg nem megfelelően távolította el a lakkot, vagy nem táplálta lakkozást követően a köröm körüli érzékeny bőrréteget.

Szuper körömágybőrápoló olajokat lehet kapni, amikkel megfelelően tudod ápolni és hidratálni bőrödet és semlegesítheted az esetlegesen fellépő kémiai reakciókat is.

Címkék: géllakk körömlakk

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!