Rekordokat döntött a Jégvarázs 2

Mondjuk az előző sikere után azért ez várható volt, nem?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rekordokat döntött a Jégvarázs 2

Tudtad, hogy egészen pontosan hat év telt el azóta, amióta először megismerhetted Annát, Elzát, Kristoffot és Olafot? A Jégvarázs anno egyik napról a másikra a legsikeresebb Disney mese lett, úgyhogy mindenki kíváncsian várta, hogy vajon idén hogy teljesít a folytatás.

Hát képzeld, amióta november végén bemutatták a második részt a mozikban, elképesztően jó eredményeket produkált a film. A hálaadásnapi szünet irtó fontos az amerikai bevételek szempontjából, a Jégvarázs 2 pedig konkrétan megdöntötte az ünnepi rekordokat: 123,7 millió dollárt (37 milliárd forintot) gyűjtött. Ezzel pedig megfosztotta a trónjától a korábbi csúcstartót, Az éhezők viadala: Futótűzt, ami 2013-ban 109 millió dollárt (32 milliárd forintot) keresett.

De ha ez nem lenne elég, csak a nyitóhétvégén a mese 130 millió dollárt hozott (38 milliárd forint), amivel ez lett a legjövedelmezőbb animációs film, amit november hónapban mutattak be. (Nemcsak idén, hanem általában.) Ezzel pedig a Disney rajzfilmjei közül is a legsikeresebb nyitást érték el, ha nem számítjuk a Pixar filmjeit.

Világszinten is a legtöbbet hozó premierén van túl a Jégvarázs 2! Összesen 358,2 millió dollár (107 milliárd forint) bevétellel gazdagította a Disney számláját. A film eddigi teljes hozama egyelőre 287,6 millión (86 milliárd forinton) áll csak az USA-ban, globálisan pedig már 738,6 milliónál (221 milliárd forintnál) tart.

Elég menő teljesítmény, igaz?

Címkék: bevétel folytatás Frozen frozen 2 Jégvarázs jégvarázs 2 rekord új film

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!