Beperelték a Disney-t a Jégvarázs 2 miatt!

Dél-Koreában fogadták fagyosan Elzáékat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Beperelték a Disney-t a Jégvarázs 2 miatt!

Bár a Jégvarázs az egyik legnépszerűbb Disney-mese, a folytatása pedig alig jött ki, máris rekordokat döntött, úgy látszik, mégsem örülnek mindenhol Elzáék visszatérésének. A stúdió persze nyilván tudta (de legalábbis remélte), hogy a Jégvarázs 2-t szeretni fogják az emberek, ez sajnos nem valósult meg az egész világon: Dél-Koreában a filmipar kisajátításával vádolták meg a Disney-t.

A The Telegraph szerint a Közjóléti Bizottság panaszt nyújtott be a szöuli bíróságnak, miszerint a stúdió monopolizálja Dél-Koreát, ezzel megszegve a törvényeket. A bizottság problémája egészen konkrétan az, hogy a Jégvarázs 2 a premier utáni napokban már a mozik 88%-ában megnézhették az emberek, olyan szinten, hogy az első nap több, mint 16 ezerszer vetítették le.

Ha ez az óriási szám valóban igaz, akkor a Disney tényleg bajba kerülhet, mert ugye ezáltal limitálta a nézők választási lehetőségeit. Mert ahogy a panasz is mondja: „ha egyetlen vállalat foglalja el a piac 50%-át, azzal megszegi a trösztellenes törvényt.”

A november 23-ai debütálása óta a mese második része 61,2 millió dollárt (=18 milliárd forint) gyűjtött össze Koreában. Ez pedig azt jelenti, hogy az ország a harmadik legnagyobb piacává vált a Jégvarázs 2-nek világszerte. (Az első kettő az Amerika 287,6 millió dollárral (=86 milliárd forint) és Kína 90,5 millió dollárral (=27 milliárd forint).) Így pedig lesöpörte a helyi alkotók filmjeit is a mozi pénztáraknál, amivel már kiváltotta az emberek elégedetlenségét: többen a hollywoodi filmek korlátozását kezdték követelni. A bizottság pedig megígérte, hogy biztosan nem fogja annyiban hagyni a dolgot!

via GIPHY

Címkék: beperelték Dél-Korea disney Frozen frozen 2 Jégvarázs jégvarázs 2

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Tolvai Reni már sok frizurát és hajszínt kipróbált már, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.