7 meglepő ruhadarab, amit a királyi család tagjai nem viselhetnek

Te tudnál így öltözködni egy egész életen át?

7 meglepő ruhadarab, amit a királyi család tagjai nem viselhetnek

NULLA dekoltázs

A királyi család nőtagjai számára előírás, hogy nem viselhetnek mélyen kivágott, dögös ruhákat. Ez talán Diana hercegnő számára volt a legnehezebb, ő többször megszegte ezt a fontos szabályt. Ez persze sem a királynőnek, sem Károly hercegnek nem tetszett. Katalin számára látszólag nem okoz gondot, hogy így válasszon ruhát.

Profimedia – Red Dot

Tilos a lapos szandál

A hercegnők és hercegnék szinte minden hivatalos eseményen tűsarkú, klasszikus formájú cipőt viselnek, ettől csak ritkán térhetnek el. Laposat például csak egyfélét viselhetnek: a balerina típust. Szandálból szóba se jöhet olyan, aminek nincs sarka, Katalin hercegné ezért nyaranta gyakran visel telitalpú verziót.

US Getty Images

Télen-nyáron harisnya

A royal nők soha nem léphetnek ki a palotából harisnya nélkül. Mindegy, hány fok van, tél vagy nyár, esik-e a hó vagy éppen tombol a hőség, a testszínű harisnya kötelező. Ez a szabály Meghan hercegnének nem igazán jött be, már több alkalommal megszegte.

US Getty Images

Mini? Kizárt!

Katalin hercegné egyetemista korában nagyon szívesen bújt miniruhába és miniszoknyába, hiszen a rengeteg sportnak köszönhetően extra csini lábai vannak. Sajnos azonban 2011-es esküvője óta ezt csak a Kensington-palotán belül teheti meg, leendő királynéként tilos számára a lábvillantás. Ez persze vonatkozik Meghanre is, ő sem hordhat (elvileg) térd fölé érő szerkókat.

US Getty Images

Elég, ha a zsepi belefér

Észrevetted, hogy Katalin és Meghan mindig extra pici táskákkal flangál? Mégis mi fér bele ezekbe a zsepin és mondjuk egy telefonon kívül? Oké, ilyenkor nem egy kéthetes túrára indulnak, nem kell hátizsák, de ezeknek az apró táskáknak látszólag semmi értelme. A szabály viszont szabály, és így szól: a királyi család tagjai nem hordhatnak nagyméretű táskát.

US Getty Images

Bírni kell a gyűrődést

A royal nőknek még arra is figyelniük kell, amikor ruhát választanak, hogy az anyag lehetőleg ne gyűrődjön könnyen. A ráncos ruha ugyanis nagyon cikinek számít a köreikben.

Profimedia – Red Dot

Black is blocked

Katalin hercegné és Meghan hercegné szinte soha nem viselhet feketét nyilvánosan, pláne akkor nem, ha az adott eseményt napközben tartják. Ha pedig este van jelenésük, gyakran választanak extra sötét kék vagy csipkés ruhát, mert ezek még elfogadhatónak számítanak.

US Getty Images

Még több

Szépség