Biztosan rengeteg kérdésed van a spermával és annak lenyelésével kapcsolatban – tabutéma ez, de remélhetőleg az alábbi cikkben, amit a Healthline cikke felhasználásával állítottunk össze, remélhetőleg megtalálod a választ a kérdéseidre. Ami a legfontosabb: mielőtt bevállalsz valamit, tudd, hogy pontosan mit is csinálsz. Sőt, az is lehet, hogy nem is vállaltad be, csak a partnered váratlanul elélvez orális szex közben.

Szóval jöjjön a tíz legfontosabb tudnivaló, és pl. az, hogy a lenyeléstől nem eshetsz teherbe, azért nincs köztük, mert ezt mindenki számára nyilvánvalónak gondoltuk.

1.  Biztonságos-e lenyelni?

Igen, alapesetben teljesen biztonságos a sperma lenyelése. Hacsak nem vagy allergiás a spermára (ilyen is van, de extrémritka), akkor egy egészséges férfi spermájától semmi bajod nem lesz.

2. Elkaphatok-e valamit, ha lenyelem?

Az óvszer nélküli orális szex hordozza a nemi úton terjedő betegségek kockázatát, sőt, például a HPV-t bizonyos esetekben még óvszerrel együtt is át tudja adni egyik fél a másiknak, mivel ez a vírus a bőr általi érintkezéssel terjed, és ha az óvszer nem fed le mindent, máris fennáll a fertőzés kockázata. Ha a partnered spermája a szájüregedbe kerül, ez nagyobb rizikót hordoz, így például a kankót/trippert vagy a chlamydiát is el lehet kapni, sőt, különösen ritka esetekben, ha a szádban nyílt seb van, elméletileg lehetséges a HIV átadása is.

3. Most akkor köpjek vagy nyeljek?

Ez a te döntésed. Ha már a szádba került partnered testnedve, a nemi betegségek kockázata szempontjából minimális többletkockázat, ha nem kiköpöd, hanem lenyeled. A szakértők szerint a szignifikáns különbséget inkább az jelenti, hogy a szádba kerül-e a sperma vagy sem.

via GIPHY

Ez mind elég riasztóan hangozhat, szóval tegyük hozzá: a behatolással járó szexfajták közül az orális szex általában a legkevésbé kockázatos. Például análisan sokkal nagyobb az esélye, hogy elkapod partnered nemi betegségét.

4. Tényleg fehérjedús?

A sperma valóban tartalmaz fehérjét, de viszonlyag alacsony százalékban: az ejakulátum kb. 5%-a fehérje. Maguk a hímivarsejtek szintén csak 1-5%-át teszik ki az ejakulátumnak, a maradék az úgynevezett spermaplazma. Ennek olyan 3–5%-a keletkezik csupán a herében és a mellékherében, 45-80%-a az ondóhólyagban, 10-30%-a a prosztatában és 2-5%-a a Cowper-féle mirigyekben. A spermaplazma C-vitamint, kalciumot, klórt, koleszterint, citromsavat, kreatint, fruktózt, tejsavat, magnéziumot, nitrogént, foszfort, káliumot, nátriumot, B12-vitamint és cinket is tartalmaz, de mivel egy ejakulátum kb. 3-7 ml szokott lenni, egyikből sem kerül jelentős mennyiség a szevezetedbe, ha lenyeled.

5. Na jó, de mennyi kalória?

Amint azt a fentiekből sejtheted, nem sok: egy ejakulátum kb. 5-7 kcal energiát tartalmaz. Ha megeszel négy Tic-Tacot, akkor már több kalóriát vittél be a szervezetedbe.

6. Milyen az íze?

Ez egyénektől függ (mármint attól, akié a sperma). Bár tudományos igényű kutatás nem volt erről, úgy tűnik, hogy bizonyos ételek-italok kesernyésebb ízt adnak neki, a leggyakrabban a kávét és az alkoholt szokás ebben a kategóriában említeni. Ha a partnered az orális szex előtt gyümölcsöt fogyasztott, főleg ananászt vagy szilvát, akkor inkább édeskés ízre számíts.

7. A normális szexuális élet része a nyelés?

Bár sokan szeretik, ugyanolyan sokan nem kedvelik, és önmagában egyik sem jó vagy rossz. Lehet, hogy a partnered sem vágyik arra, hogy a spermáját lenyeljék, de lehet, hogy téged nem indít be a gondolat egyáltalán. Ez teljesen normális: egy nem tudományos felmérés szerint a nők 58%-a, azaz kb. a fele szereti lenyelni. Nincs veled semmi probléma akkor, ha nem szeretnéd lenyelni, és akkor sincs, ha le szeretnéd. Mindenképpen beszélj erről a partnereddel, és soha ne menj bele olyan szexuális aktusba csak a másik kedvéért, amit te nem szeretnél! Ha viszont kedvet kapsz hozzá, hajrá!

Via