Minden párkapcsolatban előfordulnak nehézségek, ám sok esetben nehéz őszintének lenni. Hazugságokon rajta kapni a szerelmünket viszont nem jó dolog, hiszen a jó kapcsolat titka az őszinte és nyílt kommunikáció. Ha nektek ez nincs meg, vagy arra gyanakszol, hogy a pasid hazudik neked, akkor figyelj a következő intő jelekre: amennyiben egy vagy akár több is igaz, akkor nagy rá az esély, hogy a pasid hazugságokkal kábít téged...

10 intő jel, hogy a pasid hazudik neked

1. A megérzésed azt súgja, valami nem oké 

Ha úgy érzed legbelül, hogy van valami, ami nem stimmel a párkapcsolatban, akkor nagy valószínűséggel igazad van — legalábbis a párkapcsolati szakértők szerint. A megérzéseket sokan szokták az őrangyalok intő jelének tulajdonítani, lehet benne valami. 

2. A részletek nem stimmelnek

Előáll a pasid valamilyen sztorival, de sok benne a furcsaság, a részletek pedig nem stimmelnek? Valószínűleg ő állt elő egy kitalált történettel, amibe az izgatottságtól az elmesélés közben belekavarodott. Utána persze ki lehet magyarázni a dolgokat, de ez akkor is fura.

3. Megváltozott a pasid viselkedése

Ha nyitott, nagydumás a csávód, egyik pillanatról a másikra pedig csendes nyuszi lesz, akkor valami történt — ez pedig fordítva is igaz. Ha az amúgy csendes, visszahúzódó pasidból csak úgy ömlik a duma, annak biztosan van valami oka, csak neked nem mondja el.

4. Nem akar a személyes dolgairól beszélni

Akár a kapcsolat elején, akár a kapcsolat kellős közepén vagy a pasiddal, egy valamit tudnod kell: ha az életének némely részéről egyáltalán nem beszél, azt okkal teszi. Ha nem beszél a családjáról, a munkájáról, az egészségéről vagy bármi másról, akkor az azért van, mert az életének az a része bonyolult.

5. Rejtegeti a telefonját, a laptopját

Ma már mindenki online intézi a dolgait, ezért egy telefonból, vagy egy laptopból könnyen ki lehet deríteni, hogy hazudik-e a pasid és ha igen, miben. Ha viszont mindig lecsukja a laptopját, mikor odamész, vagy állandóan lefelé teszi le a PIN-jelszóval kódolt telefonját, úgy, hogy te még véletlenül se tudj hozzányúlni, ott már valami bűzlik.

6. Agresszív és utálatos

A hazug pasik eltolnak maguktól, valamint nem vágynak a társaságodra, sem az érintésedre. A legkisebb dolgon is kiakadnak, felkapják a vizet és hirtelen minden zavarja őket. Egy szóval: utálatosak.

7. Állandóan hibáztat

Hirtelen minden miatt te vagy a rossz. Rosszul csinálod ezt is és azt is, ráadásul nem is értesz semmihez, úgyhogy hagyd őt békén. Ha ilyeneket mond, ne vedd a szívedre, tutira nem igaz, hanem hazudik valamiben, és a nyomás miatt ilyen a pasid.

8. Ismételgeti önmagát

Az igaz sztorikat általában csak egyszer mesélik el. A ferdítéseket és  a hazugságokat többször, hogy bebiztosítsák magukat minden téren. Legalábbis ezt mondják a pszichológusok, úgyhogy jó lesz figyelned, az ismétlésekre! 

9. Mindenre van válasza

Az is gyanús, ha mindenre azonnal tud válaszolni. A kóros hazudozók általában teljes történeteket találnak ki egy-egy hazugság leplezésére és tökéletesen megterveznek minden választ, ezért ha mindenre azonnal tud válaszolni, az is gyanús.

10. Nem veri nagy dobra a hazugságot

Aki a kis dolgokban hazudik, a nagy dolgokban is ferdít. Ha kiderült a hazugsága  és nem érti, miért vonod kérdőre, akkor sanszos, hogy a jövőben is hazudni fog, legyen szó bármiről.  Ebben az esetben nem lehet mit tenni, el kell őt hagyni, mert csak az igazi nárcisztikus személyiségek viselkednek így.

Via