A lehetőségek és variációk száma gyakorlatilag végtelen, ezért próbálunk rendszeresen szexpóz-ötleteket adni, hogy a partnereddel minél többféleképpen felfedezhessétek egymást. Most nézzünk pár variációt a 69-ezésre, amit bizonyára te is ismersz: a két fél kölcsönösen és egyszerre részesíti egymást orális örömökben.

Ezt fekve a legegyszerűbb kivitelezni: egyikőtök az oldalára fekszik, a másik pedig fejtől-lábtól melléfekszik úgy, hogy egyikőtök feje a másik ágyékánál legyen és fordítva.

Mindebből az következi, hogy ha állva szeretnétek kipróbálni a 69ezést, akkor egyikőtök nyilván fejjel lefelé lesz. Emiatt már önmagában is fizikailag elég megterhelő az alábbi 3 pozíció, plusz aki nem fejjel lefelé van, attól egész szép erőkifejtést is igényel. Szóval a legjobb, amit tehettek, ha előre megbeszélitek, hogy biztosan mindketten bírni fogtok-e egy ilyen mutatványt, és persze hogy van-e egyáltalán kedvetek ennyit bevállalni egy izgalmas pozícióért, vagy inkább meghagyjátok az álló 69-ezést a profi(bb) lepedőakrobatáknak. Szóval vigyázat: ezek a pozíciók legalább olyan balesetveszélyes, mint a zuhany alatti szexelés, szóval csak akkor vágjatok bele, ha biztosak vagytok magatokban!

1. A klasszikus

Via Lucie Caron

A fenti rajz remekül mutatja, hogy nagyjából és alapesetben hogyan néz ki a 69-ezés álló változata. Amennyiben férfi-nő párosról van szó, minden bizonnyal az előbbi lesz az, aki a másikat a vállára veszi, így a nőnek jut az a szerep, hogy fejjel lefelé lógva élvezze az orális kényeztetést és közben próbáljon egyidejűleg hasonló élvezeteket okozni a partnerének.

A nők jó része számára az orgazmushoz az szükséges, hogy kényelmesen és biztonságban érezzék magukat – na ezeket a körülményeket ez a pozíció valószínűleg nem biztosítja. Szóval egy izgalmas játéknak tökéletes lehet az állva 69-ezés, de nincs sok esélye, hogy az orgazmusig el tudsz majd jutni ebben a pozícióban.

Mindenesetre ezt a felállást úgy is ki lehet próbálni, hogy a talpán álló fél nekidől a falnak, hogy ennyivel is kevesebb erőkifejtésre legyen szüksége. Vagy pedig...

2. Guggoló

Via Lucie Caron

Ha a klasszikus verzió túl komplikált, esetleg kipróbálhatjátok helyette ezt a csak félig álló, félig guggoló verziót: mégiscsak könnyebb így kivitelezni. Az egyikőtök álljon a másik feje fölé, és vagy emelje fel a partnere csípőjét, vagy még jobb, ha a fejjel lefelé levő fél megtámasztja a csípőjét valami erre alkalmas, nem éles, nem kemény bútoron. (Léteznek egyébként kifejezetten szeretkezéhez tervezett szexbútorok is, kattints csak ide!)

3. Kézenálló

Via Lucie Caron

Vagy ha ez tűnik egyszerűbbnek (vagy izgalmasabbnak), akkor ki lehet próbálni azt a verziót is, ami nem sima állást, hanem kézenállást tartalmaz. Itt annak a félnek van jóval nehezebb dolga, akinek kézenállásban kell megtartania magát, ráadásul úgy, hogy a feje pont a megfelelő magasságban lehet. Támasztékot kereshet partnere vállán az egyik oldalon vagy például egy bútoron vagy falon a háta mögött. A partnere vele szemben térdel, és egyszerre élvez, kényeztet, valamint próbálja megtartani a szerelmét kézenállásban. Ez aztán a multitasking.

Via