Nyelni vagy nem nyelni? A sperma lenyelése sok kérdést vet fel, de a a legtöbb esetben hamar ki is merül a témázás a férfiak orgazmusa alatti fehér folyadékról, tehát az ondóról. A mennyiségén, az ízén és a többi érdekességen túl viszont van egy fontos dolog, amiről mindenképpen érdemes tudod, ez pedig nem más, mint az ondó allergia!

Tényleg létezik ondó allergia?

Igen, létezik. Normál esetben a spermával való érintkezés teljesen biztonságos, ám vannak olyan extrém ritka esetek, amikor az ondó allergiás reakciót eredményez. Ez persze nem(csak) az undorban merül ki, hanem komoly testi tünetekkel is jár, amikről érdemes tudnod, mielőtt egyáltalán orális szexre készültök a pasiddal.

Az ondó allergia tünetei a következők: 
  • a bőr vagy a vagina körüli testtájék körüli kellemetlen, égő érzés vagy duzzadás
  • pirosas vagy lilás bőrpír
  • megmagyarázhatatlan viszketés, ami nehezen múlik el
  • légzési nehézség (orális szex és a sperma lenyelése után)

A felsorolt tünetek külön-külön, de akár egyszerre is jelentkezhetnek azután, hogy ondóval érintkezett az érintett terület. Természetesen ezek nem mindenkivel fordulnak elő, sőt, az egész ondós allergiás reakció extrém ritka, de fontos, hogy tudd: ilyen is létezik és nem árt figyelni a tünetekre!

Ha ezek valamelyikét tapasztalod magadon a sperma lenyelése vagy az ondóval való érintkezés után, mielőbb konzultálj a háziorvosoddal és nőgyógyászoddal, légzési nehézségek esetén pedig azonnal hívjátok a 112-őt!

Via