A te mellbimbóid is szuperérzékenyek? Ezzel alapvetően nincs semmi gond, hiszen egy erogén zónáról beszélünk, ám ha az érzékenység fájdalommá változik, akkor nem csoda, ha egy kicsit beparázol. Íme, 5 ok, ami miatt kialakulhat a mellbimbó fájdalom

Először is fontos leszögezni, hogy a kényelmetlenség általában nem ad okot aggodalomra. A mellbimbó fájdalmat általában valamiféle ártalmatlan dolog okozza, és amennyiben nincsenek látható bőrelváltozásaid, valamint szokatlan mellbimbóváladékod, akkor tutira nincs nagy baj. A mellbimbó fájdalmához a különféle életmódbeli szokások vagy egészségügyi változások járulhatnak hozzá, de jó hír, hogy ezek általában viszonylag könnyen és hamar kezelhetők. 

Fertőzés 

Igen, bármennyire is hihetetlen, de előfordul, hogy a mellbimbók megfertőződnek. A mellbimbók körül ugyanis nagy pórusok és szőrtüszők találhatók, amik eltömődhetnek vagy elfertőződhetnek, csakúgy, mint a hónalj vagy éppen a szemérem területén. A fertőzés egyik lehetséges típusa a gombás fertőzés, ami általában a mell alatt fordul elő, ahol az izzadság összegyűlik. Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogyan tudod ezt elkerülni? Nos, nagyon fontos, hogy könnyen lélegző anyagból készült melltartókat válassz, lehetőség szerint merevítő nélkülit és persze – pláne a nagy nyári melegben – ügyelj még inkább a higiéniára. 

Cosmo tipp! Használj a mellek alá egy kis hintőport, így a bőröd nem fog annyira kidörzsölődni.  A hintőpor ugyanis összetételének köszönhetően segít szárazon tartani a bőrt, így a terület kevésbé fog izzadni. 

Hormonális változások 

A mellbimbó fájdalmát okozhatják hormonális változások is, sokaknak például a menzesz előtti napokban, vagy éppen a menstruáció napjaiban sokkal érzékenyebb ez a terület. Sőt, a terhesség egyik első jele is lehet, ha extra érzékenyek a bimbók. 

Allergiás reakció 

Ha viszketést vagy irritációt tapasztalsz, akkor mindenképpen érdemes átgondolni, hogy milyen új termékeket használtál az utóbbi időben. Egy rosszul megválasztott tusfürdő vagy testápoló is lehet a lúdas, de akár még a mosószer vagy az öblítő is okozhat irritációt. Vizsgálj meg minden lehetséges alternatívát, térj vissza a korábban használt termékekre, és amennyiben megszűnik a fájdalom, akkor biztosan tudhatod, hogy mi volt érte a felelős. 

Gyógyszerek mellékhatása 

Durván hagnzik, de sajnos igaz. Egyes gyógyszereknek lehetnek olyan mellékhatásai, amik mellbimbó érzékenységet vagy akár váladékozást okozhatnak. Ha úgy gondolod, hogy ez a helyzet, akkor feltétlenül keresd fel a dokidat, mert nagy eséllyel másik készítményre lesz szükséged. 

Ekcéma 

Amennyiben ekcémára hajlamos a bőröd, előfordulhat, hogy arra a melleid is reagálnak majd. Ha kellemetlen tüneteket tapasztalsz, kiütések jelennek meg a mellkasodon, akkor nem kizárt, hogy a mellbimbódon is az ekcéma jelei bukkannak fel. Ha ez megtörténik, akkor érdemes mellőznöd az illatanyagokat tartalmazó termékeket, továbbá fontos, hogy hidratáld az érzékeny területet. Ha a tünetek súlyosbodnak vagy nem szűnnek meg, akkor irány a bőrgyógyász! 

(via)