A vágyfokozó ételekről már tutira te is hallottál, de lehet azt nem tudod pontosan, mely fogások azok, amik garantáltan az egekbe repítik a libidót. Most hoztunk 5 olyan ételt, aminek a hatására fixen éjjel-nappal szexelni akarsz majd. Felkészültél? Akkor mutatjuk! 

Rukkola 

Ezt te sem gondoltad volna, igaz? Pedig a rukkola az egyik legrégebbi afrodiziákum. Már évszázadok óta használják, mint erős vágyfokozó, ugyanis a sötét leveles zöldségekben, így a rukkolában lévő antioxidánsok is elengedhetetlenek az egészésges szexuális élethez. Az Al-Nahrain Egyetemen végzett kutatás szerint a rukkola amellett,  hogy fokozza a férfiak termékenységét, segíthet blokkolni azokat a környezeti hatásokat, melyek csökkentik a libidót. 

Édesburgonya 

A Szex és New York második filmjének hála már jó eséllyel tudod, hogy az édesburgonya kiváló vágyserkentő. Ott jamgyökérnek hívják és Samantha ette előszeretettel azért, hogy extra hormondózishoz jusson. A gyökérzöldség rengeteg A-vitamint tartalmaz, ami segít a tesztoszteron termelésében is, így pozitívan befolyásolja az izgalmat. 

Maca 

Maca, vagyis inka gyökér az, amelyből a népszerű tea is készül, elképesztő vágyfokozó hatással bír. Természetes viagra néven is ismert, a szakértők pedig úgy vélik, hogy növeli az energiát, az állóképességet, a termékenységet és a libidót. 

Sáfrány 

A szakértők szerint bizonyítékok vannak arra, hogy a sáfrány jótékony hatást gyakorol a szexuális vágyra. Afrodiziákumként való felhasználása egészen Kleopátráig nyúlik vissza, aki állítólag sáfránnyal átitatott tejben fürdött a libidó növelő hatása miatt. A legújabb kutatások tanúsa szerint pedig a sáfrány képes növelni a spermiumok mozgékonyságát is, valamint csökkentheti bizonyos antidepresszánsok szedésének negatív szexuális hatásait. 

Mandula/dió 

A mandula és a dió a művészetben a termékenység szimbóluma, nem véltelenül. Tele vannak ugyanis jótékony zsírsavakkal, mint például omega-3, melyek segítik a hormontermelést. Ráadásul állítólag a mandula fogyasztása alkalmas arra, hogy felébressze a szenvedélyt, szóval érdemes belőle néha bekapni párat. 

+1 Chili

A chili paprika csípőssé tételéért felelős anyag állítólag stimulálja a nyelv idegvégződéseit, ami adrenalint szabadít fel, így növekszik a pulzuszám és végsősoron pedig durván beindul az endorfin termelés. Ennek hatására pedig kívánósabban leszünk, már ami a szexet illeti, szóval csak egy csipetnyi chili és máris forró lesz az éjszaka.   

(via)