Az rendkívül bosszantó lehet, ha úgy érzed valami már nem klappol a kapcsolatodban. Ilyenkor számos kérdés felmerül, a helyzetet pedig jobb minél előbb tisztázni. Persze lehetnek árulkodó jelek, melyekből rájöhetsz, hogy sajnos valószínűleg a pasi már nem szerelmes beléd. 

Állandóan kritizál 

Azzal nincsen semmi baj, ha jelzed a párod irányába, és ő is feléd, ha valami nem tetszik, de, ha téged megállás nélkül csak kritizál a másik, akkor nagy eséllyel már elmúlt az irándtad ézett szerelme. Akibe fülig szerelmesek vagyunk azt ugyanis nem ekézzük, pláne nem folyamatosan. Ha a párod rendszeresen szembesít a hibáiddal, többször érzed úgy, hogy csak rosszat tudsz csinálni, ha mindig olyan megjegyzéseket tesz, amik aláássák az önbecsülésed, akkor az a rossz hírünk van, hogy valami biztosan nem oké köztetek. Igen, tudjuk ez szörnyű érzés, de jobb minél előbb kilépni ebből. Gondolj csak bele: kell neked egy olyan kapcsolat, ami csak rombolja az önértékelésed? 

Kevesebbszer érint meg 

Ha a kapcsolatotok hajnalán megállás nélkül tapiztatátok egymást – na, jó legalábbis kerestétek az alkalmat, mikor érinthetitek meg a másikat –, de mostanra ez teljesen eltűnt, akkor az is lehet, hogy a szerelem is tovaszállt. Persze egy kapcsolat mindig alakul, a kezdeti szenvedély, pedig szépen lassan elcsendesülhet, de, ha a párod már egyáltalán nem érzi azt, hogy meg szeretne érinteni, akkor fontos lehet erről beszélnetek. Lehet, hogy nincs semmi baj, de az is megeshet, hogy elmúlt köztetek a l'amour, akkor pedig talán jobb elengedni egymás kezét, hogy újra rátalálhassatok a boldogságotokra. 

Alig látjátok egymást 

Együtt éltek, de mégis alig látjátok egymást? A pasidnak hirtelen rengeteg lett a túlóra? Megszaporodtak a céges bulik, meg az utazások? Ez nagyon nem jelent jót, ugyanis valószínűleg egyáltalán nem arról van szó, hogy hirtelen munkamániás lett, hanem nagy eséllyel veled nem akar már annyi időt eltölteni. Persze nem kell mindig a másikon lógni, mindkettőtöknek lehet énideje, de ha úgy érzed, te egyáltalán nem szereplesz a szabadidős tervei között, akkor ültesd le és vitassátok ezt meg. Lehet, hogy fájdalmas lesz, de jobb tudni, mi is a helyzet kettőtök között, nem? 

Nem tisztel 

Ha pasid nem mutat feléd elegendő tiszteletet, akkor annak az is lehet az oka, hogy már nem szerelmes beléd. Ha azon kapod magad, hogy társaságban beszéli ki a vitáitokat, degradálóan beszél rólad a haverok előtt, akkor az a helyzet, hogy nem tartja tiszteletben a határokat, nem óvja az intim szférátokat. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy őszintén beszéljetek a szituról, mert ez rád nézve egyáltalán nem fair. Nem kizárt, hogy ez a kapcsolat végét jelenti, de legalább így esélyed nyílik arra, hogy egy olyan ember mellett legyél, aki a tiszel, becsül és szeret téged. 

Az empátia hiánya 

Amikor szomorú vagy, akkor jól esik elmondani valakinek, jellemzően a párodnak, hogy mi nyomja a lelked. Ha a pasid szívesen meghallgat, és támogat, akkor valószínűleg nagyon fontos vagy neki. Ha viszont süket fülekre találsz, akkor az azt is jelentehti, hogy mindez teher a számára. Persze ez még nem jelenti azt, hogy már nem szeret, lehet, csak kevésbé tudja jól kezelni az érzelmeket. Ebben az esetben is fontos az őszinteség, ha pedig kiderül, hogy elmúlt a szerelem, jobb, ha nem vesztegetitek egymás idejét. 

(via)