A távkapcsolat nem egyszerű. A pasidnak és neked is meg kell küzdenetek a távolsággal, egymás hiányával és a ténnyel, hogy sűrűbben kommunikáltok online, mint a való életben. Szerencsére azonban vannak alapvető trükkök, amik segítenek abban, hogy így is kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatotok. 

1. Húzzatok határokat

Természetesen az egészséges határok nem csak egy távkapcsolatban fontosak, de talán itt kicsit jobban előjönnek olyan negatív érzések, mint például a féltékenység. Ha tudod, hogy a párod valahol az ország vagy éppen a világ másik végén bulizik, ne hívogasd öt percenként azért, mert a fejedben ott motoszkál, hogy mi van ha máshol keresi a boldogságot. Fontos, ha az elején leszögezitek, hogy kinek mi fér bele a kapcsolatba.

Giphy

 

 

2. Szakítsatok időt egymásra

Ha az élet valamiért úgy hozta, hogy messze laktok egymástól akkor is fontos, hogy ne csak az interneten tartsátok a kapcsolatot. Tervezzetek minél több közös vakációt, mert a minőségi idő az, ami még közelebb hozhat titeket egymáshoz. Ha pedig igazán szeretitek egymást akkor bármit átvészelhettek!

3. Hagyjuk a közösségi médiát

Visszakanyarodva a féltékenységre, ami a távkapcsolatoknál különösen gyakran előfordulhat fontos megjegyezni, hogy nem egészséges, ha állandóan a párunk közösségi oldalait csekkoljuk. Ha valami olyat látsz, ami nem tetszik akkor könnyedén problémákat generálhatsz, ami valójában csak a te fejedben létezik. Ha valaha bizonytalan vagy a kapcsolatotokat illetően inkább kommunikálj, de ne feltételezz semmit egy-egy ártatlan insta posztból!

4. Randizzatok

A vakáció mellett a másik fontos dolog, hogy amikor együtt lehettek, randizzatok! Természetes, hogy amikor hónapok óta nem láttátok egymást akkor inkább az ágyban töltenétek mindennapot, de fontos a kommunikáció és a közös élmények. Sőt, a randizást úgy is megoldhatjátok, ha fizikálisan nem lehettek együtt. Egy közös vacsora virtuálisan? Próbáljátok ki!

Giphy

 

5. Ne sürgesd a dolgokat

Érthető, hogy a távkapcsolat bizonytalanságot adhat, éppen ezért sokan beleesnek abba a hibába, hogy minél inkább el akarnak köteleződni. Összeköltözés, eljegyzés, házasság mihamarabb? Nyilvánvalóan, ha közösen tervezitek a jövőt akkor idővel ezek a lépések is felmerülnek, de fontos, hogy ne helyezd a partneredet nyomás alá. Ha még nem is térdelt le, hogy megkérje a kezedet az nem biztos, hogy azért van, mert nem akar veled lenni, hanem inkább megvárja, hogy egy olyan élethelyzetben legyetek, amikor már tényleg a távolság sem áll közétek. 

Via