Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek: van, amelyikből könnyebb; van, amelyikből nehezebb kimászni, de az biztos, hogy csak rajtad és a partnereden múlik, mennyire akarjátok megoldani a problémáitokat! A következő néhány toxikus mondat azonban vészjósló jel lehet a kapcsolatotokra nézve – a szakértők szerint ezek ugyanis könnyen jelenthetik a love sztorid végét!

Ha ezek a mondatok elhangzanak, sanszos, közel vagytok a szakításhoz!

„Tökmindegy, mit mondok, téged úgysem érdekel!”

A párkapcsolatról való lemondás első fázisa a feladás. Ha valamelyikőtök már belefáradt abba, hogy az igazát bizonyítsa, akkor ott már baj van. Egy kis türelemmel és kommunikációval még megmenthető a dolog!

„Mindegy, mit csinálunk ma este, dönts te!”

A feladási fázisba tartozik még az is, ha az egyik fél ellustul a kapcsolatban. Amennyiben már nem fontos az együtt töltött idő mennyisége és milyensége, ahogyan az sem, mivel töltitek az az együtt töltött időt, úgy talán jobb egy kis teret adni a másiknak, hogy megérezze a hiányodat.

„Nem számít, úgysem veszed észre...”

Ezt a fenti mondatot úgy is le lehetne fordítani: „akármennyire is próbálkozom, nem értékeled és már belefáradtam ebbe az egészbe”! A szemrehányás és a lelkiismeret-furdalás keltése már annak a jele, hogy egy ideje gondok vannak a kapcsolatban, amit csak az egyik fél nem tud megoldani.

 „Olyan furcsán viselkedsz mostanában!”

A spekulációk nyilvánvalóvá tétele arra enged következteni, hogy már hosszabb ideje van egy negatív érzésed a partnereddel kapcsolatban, ami nem hagy nyugodni. Ha ez felemlegetésre kerül, akkor valamilyen formában egy olyan választ vársz, ami megnyugvásra ad okot. Üres szavak helyett viszont figyeld a párod tetteit és bízz a megérzésedben: ha valami nem tűnik okésnak, az nem okés.

„Te ezt úgysem érted...”

Ez már a beletörődési szakasz. Ebben a fázisban már mindent megpróbáltál, próbálkoztál, kérdőre vontál, de még mindig nem működik. Ilyenkor bármilyen kis kapaszkodóban is reménykedsz, legbelül érzed, hogy ez neme mehet így tovább és muszáj változtatni.

 „Egy kis térre van szükségem.”

A szakítási ok, amit pasik szájából rengetegszer lehet hallani. Igazából ők sem tudják, mi a gond, csak érzik, hogy már nem működnek úgy a mindennapjaitok, mint régen. Még ekkor is meg lehet menteni a kapcsolatot, ha mindketten akarjátok, de ha csak az egyik fél akarja a rendezni a dolgokat, akkor sanszos, hogy itt a vége.

Via