Megvan a kémia, megvan az alkalom, mindketten vágytok a szexre, minden tökéletesnek tűnik, jöhetne az összebújás... de még ekkor is becsaphat a derült égből az a bizonyos villám, mert vannak olyan vágygyilkos dolgok, amik ekkor is lelombozzák a pasikat az ágyban. Íme 7 eklatáns példa, hogy mire érdemes figyelned, hogy ne tedd tönkre a dolgot az utolsó pillanatban.

1. Negatív megjegyzés a srác méretére

Ez talán a legkézenfekvőbb, de a Reddit/AskWomen gyűjteményéből kiderül, hogy néha kicsúszik egy ilyen megjegyzés, amikor a srác leveszi a nadrágját. Ha leszólod a pasidat, főleg a legkényesebb testrészét, egészen biztosan nem lesz kedve folytatni. Persze van olyan pasi, aki magának keresi a bajt, hiszen valaki azt meséli, hogy összejött egy sráccal, aki az első szex elején megkérdezte, hogy tetszik-e a lánynak, hogy ilyen nagy a pénisze.

Annyira azért nem nagy

– mondta erre a lány, és ezzel a szexnek már azelőtt vége lett, hogy egyáltalán elkezdődött volna.

2. Nevek

Ennek a pár évvel ezelőtti felmérésnek a végeredménye egészen biztosan örök érvényű: az egyik legnagyobb vágygyilkos, ha valaki előjáték vagy szex közben rossz néven szólítja a partnerét. Évek óta tartós kapcsolatban élőket ez a veszély nyilván nem igazán fenyegeti, de pl. előfordulhat, hogy egy hosszabb viszony után új pasid lesz, viszont véletlenül az exed nevét mondod neki. Érthető a tévedés, de érthető az is, ha a srácnak ez annyira rosszul esik, hogy elmegy a kedve a további pajkoskodástól.

3. Vigyázz a ruhájára

Az ember a vágy hevében vetkőztetné a partnerét minél gyorsabban, de az övek, nyakkendők vagy inggombok ezt meg tudják nehezíteni. A Superdrug nemzetközi felmérése szerint Magyarországon az a kínos baleset a leggyakoribb, hogy izgalmában az egyik partner elszakítja a másik ruháját. Szóval vigyázz, mit merre húzol és mibe kapaszkodsz, mert ez is könnyen tönkreteszi az együttlétet még az előtt, hogy levetkőztetek volna!

4. Testszag

A Self.com is publikált összeállítást ebben a témában, méghozzá a nyári időszakra fókuszálva. Ebben a periódusban különösen könnyen kiizzad az ember, és amennyire téged zavar a pasid testszaga, ugyanannyira lelombozó lehet az ő számára azt érezni, hogy a dezodorod csúfos kudarcot szenvedett a kinti hőmérséklettel szemben. Szóval ezekben a hónapokban észszerűbb először lezuhanyozni, vagy a zuhany alá invitálni a partneredet, ha tartasz attól, hogy esetleg túlságosan kiizzadhattál előzőleg.

5. Családi sztorik

Nem túl szerencsés közeli rokonokat, családtagokat felemlegetni előjáték vagy szex közben, hiszen ki szeret ilyenkor a szüleire gondolni?! Különösen rossz kontextusban hozta fel egy lány a pasi rokonait az alábbi sztoriban:

egy különösen nagy szerszámmal ellátott partnerrel lazítottunk néhány pohár bor után, és fennhangon megkérdeztem, hogy az apjáé és bátyjaié is ekkora-e. Megkérdezte, hogy mármint mijük, és úgy döntöttem, hogy kifejtem részletesebben. Hát enyhén szólva nem értékelte, hogy az apja péniszének a méretével jövök romantikázás közben. Inkább aludtunk pár órát, de aztán jóvátettem a dolgot.

Szóval természetesen nincs olyan hiba, amit ne lehetne jóvá tenni, de azért még jobb, ha az ember el sem követi a hibát.

6. Bocs, csak jött egy üzim

Tracey Cox szakértő hívja fel a figyelmet arra, hogy semmi sem lomboz le egy férfit annyira, mint az, ha már éppen beindulna, neked meg jön egy üzeneted, és veszed a telódat és elolvasod, hogy ki írt és mit. Ha csöng, ha jelez, ha pittyeg, ha csak eszedbe jut valami fontos, amit meg szeretnél nézni a mobilodon: tudd, hogy ha a készülék után nyúlsz, nagy valószínűséggel a szexből nem lesz semmi, még akkor sem, ha előtte elnézést kérsz. Ugyanígy természetesen te is elvárhatod a pasidtól, hogy a figyelme 100%-át neked szentelje, ha szeretkeztek.

7. Röhögőgörcs

És végül az is előfordul, hogy a szex röhögőgörcsbe fullad. A fene tudja, hogy lehet-e vagy egyáltalán kell-e tenni bármit ennek elkerülésére, mindenesetre többen is beszámolnak arról, hogy valami vicces dolog történt előjáték közben, és mindketten annyira elkezdtek nevetni, hogy nem tudták folytatni a szeretkezést.

Az egyik alakommal nagyon meleg volt, és mindketten izzadtunk. Ahogy a mellkasunk összetapadt, egy fingásszerű hangot adott ki

– idéz fel valaki egy alkalmat, ami után nem tudták megőrizni a szexhez szükséges kellő komolyságot, és az együttlét a második legjobb dologgal folytatódott szeretkezés helyett: egy hatalmas, közös nevetéssel.