A görbület gyakorlatilag a csábítás utáni szerelmi viselkedés. Akkor használjuk, amikor valaki olyan alattomos módon utasít téged vissza, hogy az valójában fel sem tűnik igazán neked. Ez egy nagyon visszataszító módja annak, hogy cserbenhagyjanak, hiszen mindez úgy történik, hogy a másik fél el sem mondja nekek, már nem érdekled. 

Mit csinál az, aki meggörbít? 

Valakit meggörbíteni annyi, mint válaszolni az üzenetekre, de úgy, hogy közben az azt sugallja, hogy bárcsak vége lenne ennek a beszélgetésnek. Amikor valaki görbít téged valójában mindig válaszol, de elhárít minden olyan kérdést, ami az elkötelezettséggel kapcsolatos. 

Honnan tudod, hogy áldozat vagy? 

Ha téged meggörbítenek, akkor az azért van, mert nem elég elkötelezett a másik fél az irányodba, vagy egész egyszerűen nem érdeklődik irántad annyira az adott személy, hogy a prioritási listája élére kerülj. Viszont, ha valaki a  görbítés eszközét  választja, akkor nem is fogja elmondani neked, hogy nem akarja folytatni a randizást, inkább minden egyes feltett kérdésedre kitérő válasz érkezik majd, végül az illető nagy eséllyel végleg eltűnik. A görbítést gyakran használják, azok az emberek, akik valamiért örömüket lelik abban, ha látják, hogy kötődsz hozzászuk. Ők azok az emberek, akiknek az egója erősödik, miközben a tied zuhan, klasszikusan nárcisztikusok. 

Mit tegyél, ha rájössz görbítés áldozata lettél? 

Mindenképpen fontos, hogy realizáld a problémát. Érdemes lehet visszanézned a korábbi üzenetváltásokat, elemezni azokat. Ha azt látod, hogy mindig elérhető, de az te üzeneteidre csak órákkal vagy akár napokkal később válaszol, akkor valószínűleg a görbület csapdájába estél. Miután sikerült azonosítanod a problémát, két lehetőséged van: vagy azonnal elfelejted az illetőt és kilépsz ebből a mérgező kapcsolatból, vagy beszélsz erről az adott személlyel és megpróbálod megérteni a miérteket. 

Viszont azt tudnod kell, hogyha egy férfi ezt csinálja veled, akkor nem vagy számára elég fontos, éppen ezért okosabb megoldás ilyenkor a menekülés. Hiszen te is megérdemelsz egy őszinte embert, aki tisztel téged, arról pedig nem is beszélve, hogy még mindig jobb egyedülállóként boldognak lenni, mint egy mérgező kapcsolatban vergődni. 

(via)