Te mihez kezdenél, ha az exed újra felbukkanna, és rájönnél, a mostani kapcsolatod bizony nagyon durván ellaposodott? Lisával ez történt, a semmiből egyszer csak felbukkant a szexi exe, az élete pedig fenekestül felfordult. 

Felbukkant az exem

„Néhány évvel ezelőtt volt egy nagyon rövid, de annál izgalmasabb, főként csak szexuális jellegű kapcsolatom egy sráccal, aki külföldre utazott. Nem sokkal később én megismertem a mostani pasim, a srácról teljesen meg is feledkeztem. Jól éreztem magam, boldog voltam, a párom mindent megadott nekem, a szexi exem azonban nemrég újra felbukkant, én meg teljesen összezavarodtam. 

Amikor utoljára belebotlottam, akkor megkérdezte, van-e időm egy gyors italra. Beleegyeztem, így beültünkt egy bárba. Beszélgetni kezdtünk, jól éreztük magunkat, eközben pedig én rájöttem, hogy még mindig vonzódom hossza. Sőt, határozottan szexuális értelemben gondolok rá, hovatovább ennek hatására rájöttem, hogy a mostani pasim mennyire nagyon unalmas. 

Vágyom a kalandra

A párom nagyszerű ember, gondoskodó, de nagyon sótlan, egyáltalán nem spontán, és hiába szeretem őt, vágyom a kalandra, az izgalomra. Emiatt egyre rosszabbul érzem magam, rémálom a másik srác társaságában lenni, mert az az érzésem, bármikor a karjaiba vetném magam.”

Mit lehet ilyenkor tenni? 

Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor érdemes feltenned magadnak a kérdést: a jelenlegi kapcsolatot működik még? Megvan köztetek a szikra, működik a kémia? Lehet, hogy a pasid nem is unalmas, csak a hétköznapokba fásulatok bele. Persze, ha valaki irányába erős szexuális vágyat érzel, az alaposan összezavarhat, de az még nem jelenti azt, hogy a párod nem szereted. Ha a pasid még mindig fontos neked és egyébként boldog vagy vele, jól kijöttök, akkor érdemes még egy esélyt adni magatoknak. Kommunikáljatok őszintén, beszéljétek meg, mi lehetett a gond az utóbbi időben. Szervezzetek közös programot, teremtsetek romantikus hangulatot otthon és emlékezzetek ara, mi gyújtotta meg köztetek annak idején a tüzet. 

(via)