Rengeteget hallottunk már az anális szex veszélyeiről és negatív hatásairól, ám ennél jelentősen kevesebbet beszélünk arról, milyen jótékony hatásai lehetnek. 

Fokozott libidó

Hoppá! Az anális szex a libidó fokozására is tökéletes eszköz lehet. Sőt, javítja a hangulatot és az alvás minőségét is a szakértő szerint. 

Egszségügyi kocákzatok csökkentése

Számos jótékony hatása is létezik, mint például a szívbetegségek kockázatának csökkentése, a fejfájás és a menstruációs görcsök csökkentése, valamint az immunrendszer erősítése. Az anális szex különösen hasznos lehet a férfiaknál a prosztatagyulladásban, fájdalmas magömlésben és merevedési zavarban szenvedők számára.

Intenzívebb orgazmus 

Tekintettel a fenék anatómiájára, az anális szex képes intenzívebb orgazmus előidézésére is, ami szintén összefügg a stressz csökkentésével, javítja a vérkeringést, csökkenti a gyulladásokat, erősíti az immunitást, és csökkenti a szorongást is.

Az anális orgazmus különbözik a más típusú szex során szerzett orgazmusoktól. A nemi szervek többi területéhez hasonlóan a végbélnyílás is tele van érzékeny és erőteljes idegvégződésekkel, amelyeket élvezetből stimulálhatunk.

Intimitás elmélyülése

Ha anális szexre adjátok a fejeteket a partnereddel, akkor egy biztos: hihetetlenül szoros közöttetek a kapocs. Ha tudtok erről nyíltan beszélni, akkor nincs kérdés, mennyire közel álltok egymáshoz.

Nem kívánt terhesség?

Sokakat valósággal megbénít az ágyban az a tény, hogy akár nem kívánt terhesség is lehet a szerelmes együttlét vége. Az anális szex esetében nincs ilyen kockázat, így sokan arról számoltak be, hogy felszabadultabbak voltak, mint a hagyományos behatolás esetében. 

Via