Az anális szex során ugyan a terhesség kockázata nem áll fenn, nagyon fontos, hogy használjuk azt, hiszen a nemi betegségek esélye az ilyen közösülések alkalmával is nagyon magas.

Orális, anális, hagyományos? Mindegyik szexhez kell az óvszer

Mindannyian tudjuk, hogy az óvszer nemcsak a nem kívánt terhesség ellen véd, de a nemi betegségek ellen is az egyetlen bevethető védekezési módszer. 

Tudtad, hogy nem csak a hagyományos szexhez ajánlott az óvszer? Az orális szexhez is elengedhetetlen, de természetesen az anális közösülésnél is kötelező. Ám ami meglepő, hivatalosan egy óvszer sem alkalmas arra, hogy az anális örömökhöz használjuk, legalábbis eddig nem volt. 

500 férfi próbálta ki az óvszert az anális szexhez

Most adták ki az első olyan engedélyt, amely azt jelenti, az óvszer alkalmas arra, hogy az anális közösüléshez használják. Az óvszer megkapta az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) jóváhagyási pecsétjét, amely a bébiételtől a rúzsokig mindenféle termék biztonságát felügyeli.

Az FDA hosszas tesztelés után úgy döntött, hogy a ONE® Vanish Hyperthin, Super Sensitive és myONE Custom Fit óvszerei mind megfelelnek a szükséges kritériumoknak ahhoz, hogy anális szexre alkalmasként reklámozzák őket.

Az Emory Egyetem klinikai tanulmánya több mint 500 férfiból álló mintán vizsgálta az óvszer biztonságosságát, és a ONE® óvszer sikertelenségi aránya 1% alatt volt az anális szex során. Azaz, kevesebb mint 1% szakadt el ilyen aktus során. 

Via