Eddig csak az ágyban volt a célod az orgazmus elérése? Nos, akkor lehet, hogy kicsit lemaradtál, ugyanis sokan már edzeni is csak emiatt járnak, hódít a coregazmus!  

Mi is az a coregazmus?

Ha eddig úgy érezted, nincs meg a motivációd az edzéshez, akkor most segíthetünk ezen. A coregazmus lényege, hogy bizonyos gyakorlatok aktiválják a kismedencei régió izmait, ez pedig orgazmust válthat ki - akár edzés közben is!

Bizonyos mozgásformák stimulálják a szeméremtest körüli idegvégződéseket, így ha volt már orgazmusod edzés közben, akkor tudnod kell, nem vagy egyedül, ez teljesen természetes folyamat. A pszichológus szerint persze közel sem olyan, mint a szex közben átélt orgazmus, de lehetetlen nem észrevenni. 

Legtöbbször ez nem egy annyira mély és intenzív, pezsgő, mindenen áthatoló orgazmus, mint az ágyban, de érzi az ember, hogy megtörténik. A coregazmus esetén az intenzitás nagyon széles skálán mozog, néhányan éppen csak megérzik, mások mélyen átélik. 

Mely gyakorlatoktól lehet orgazmusod edzés közben?

A szakértő szerint főleg a hasizomgyakorlatok azok, amelyek segítenek az orgazmus elérésében, de azoknál a gyakorlatoknál is nő rá az esély, amelyek a szokásosnál nagyobb erőkifejtést igényelnek. 

A medencefenék izmainak stimulálásán kívül a ruhák és az edzőgépek súroló érintkezése is segíthet a coregazmus elérésében. A Journal Sexual and Relationship Therapy folyóiratban megjelent 2011-es tanulmány szerint, a megkérdezett nők 51 százaléka tapasztalt coregazmust a hasizom gyakorlatok elvégzése közben. Körülbelül 27 százalékuk a súlyemeléstől  jutott a csúcsra, míg néhányan a kerékpározásnak, túrázásnak és futásnak tulajdonították a coregazmust.

via