A felnőttfilmeket már évtizedek óta az egyik legnépszerűbb szexuális segédeszköznek, örömszerző forrásnak tartják a szakértők. Bár a klasszikus értelemben vett pornók egyre kevésbé érintik meg a fiatalokat (helyettük inkább az  audiópornók hódítanak), most terjed egy olyan új pornóváltozat  a neten, ami teljesen megkeseríti és ellehetetleníti a fiatal lányok életét. Ez a pornó nem más, mint a deepfake pornó. 

A pornó, ami totál tönkreteszi a fiatalok életét

A deepfake pornó annyira új, hogy az amerikai Cosmopolitan kutatása szerint csak a csajok 36%-a ismeri a létezését, ezért nem árt, ha te is tisztában vagy azzal, mi is ez.

A deepfake pornó kifejezés magyarul annyit tesz, hogy a hamisított pornó. Ez nem azt jelenti, hogy a filmben pornószínészek megjátsszák az orgazmust, ez annál sokkal komolyabb és károsabb. Azt jelenti, ha a Photoshoppal és AI technológia segítségével egy totál más arcot tesznek a pornószínészre — tehát akár téged is, a barátnődet is, netán az anyukádat is oda tudják rakni a hekkerek egy hardcore felnőttfilmben játszó színész arcának helyére. Csupán az arcot kell kicserélni egy fotóra, amit lényegében bárhonnan meg tudnak szerezni. Durva, nem?

A deepfake pornó megkeseríti a fiatalok életét

Persze, azt már évek óta gondolni lehetett, hogy van egy ilyen program, de már annyira elterjedt lett az AI technológia, hogy akár egy random gimi kompjúterzsenije is simán meg tudja csinálni ezt a szörnyűséget a suli legnépszerűbb csajával. És meg is teszik, mert a kutatások szerint a deepfake pornók 90%-a az egyszerű, tök hétköznapi lányok arcával van tele.

Shutterstock
Shutterstock

A fiatal lányok élete így pillanatok alatt rémálommá válhat. Csak egy gombnyomás, pár kattintás, megosztás és az egész suli, sőt, az egész világ láthatja a pornófilmet, ami pokollá teheti a mindennapi életet, de még a munkavállalást is. 

A cikk írásakor 57 millió találat érkezett a deepfake pornó kifejezésre, tehát el lehet képzelni, hogy hány fiatal lány élete vált emiatt pokollá. A deepfake pornót iránti érdeklődés pedig ebben az évben 31%-kal nőtt, ez pedig csak még több lesz a következő évben.

Le lehet állítani a deepfake pornót? 

Illegális, de nem. Már 2000 forint körüli összegért lehet találni olyan weboldalakat, amik egy perc alatt elmaszkírozzák a pornómodell arcát egy totál idegen arcra. Sőt, már olyan durva programok is vannak, amik egy teljesen felöltözött, ruhában lévő nőt is totál meztelenre képesek vetkőztetni, megalázva ezzel a nőket. Mindezt pedig csak pár ezer forintért...

Shutterstock
Shutterstock

A deepfakte videók és képek idővel még ennél is olcsóbbá válnak majd, végül pedig ingyenesek lesznek, ami maitt a következő 10 évben megállíthatatlanul fognak terjedni ezek a pornók. Az emberek viszont egy idő után erre is rá fognak unni, mint minden másra. Addig viszont bárkinek az arcával meg lehet ezt tenni, amíg van erre kereslet.  Tehát senki sincs biztonságban, főleg a fiatal lányok nem — ezzel jobb, ha te is tisztában vagy.

Via