Talán nem is gondoltad volna, de amikor szerelmesek lesznek, akkor a pasik agya egészen másként működik, mint alapesetben. Bár a szerelem mindenképpem különleges dolog, de a srácoknál ez extrán egyedi módon mutatkozik meg. 

Mire kell figyelni? 

Mi, csajok hajlamosak vagyunk arra, hogy folyamatosan azon kattogjunk, vajon a srác többet akar-e tőlünk, hovatovább szerelmes-e belénk. Bújjuk az internetet, elolvassuk az összes cikket arról, hogy mik lehetnek egy pasi szerelmének jelei, pedig csak figyelmesnek kellene lennünk, és pikk-pakk rájöhetnénk arra, hogy milyen érzéseket is táplál irántunk. Ugyanis a jelek egyértelműek, már, ha tudjuk, mi az, amire figyelnünk kell. 

Ez történik az agyban 

Azt fontos tudnod, hogy a srácok agyában nagyon sok minden történik, amikor szerelembe esnek. Sőt, néha nagyon sajátok, akár kicsit különös viselkedést tanúsítanak, amikor belezúgnak egy lányba. A pasik a szerelem első szakaszában sokkal impulzívabbak lehetnek, ilyenkor inkább érzelmi alapú döntéseket hoznak. A klinikai pszichológusok szerint, amikor a férfiak nyilvánosan kimutatják az érzéseiket, kedvesebbek, mint általában, megfogják a kezed, mélyen a szemedbe néznek, akkor azok egyértelmű jelei annak, hogy beléd estek. 

Rózsaszín köd

A srácok ilyenkor konkrétan nem látnak más nőt maguk körül, csakis te létezel a számukra senki más. A szerelmes férfiak ráadásul kevésbé érzékenyek a fájdalomra, legalábbis ezt bizonyítják a kutatások, amiket pasik agyán végeztek el. Vagyis, mi ebből a tanulság? Ha egy srác kedvesen néz rád, impulzívan cselekszik, sebezhetetlennek érzi magát, akkor nagyon valószínű, hogy totál beléd esett. 

(via)