Magányos vagy, egyedül érzed magad és hirtelen elkezdesz elmélkedni azon, milyen jó is volt az exeddel? Esetleg az exeddel álmodtál az éjjel? Érthető, ha azon gondolkodsz, hogy ráírsz és megkérdezed, hogy van, mi újság aztán ki tudja... De ez azért nem mindig olyan jó ötlet. Íme 4 dolog, amivel tutira tisztában kell lenned azelőtt, mielőtt elküldenéd a ~szia, hogy vagy?~ üzidet az expasidnak! 

1. Lehet, hogy hónapok óta nem gondolt rád

Talán ez a legkellemetlenebb! Nincs is cikisebb annál, hogy ráírsz az exedre, mert unatkozol/magányos vagy/rádtört a nosztalgia ő meg már hónapok óta nem gondolt rád. Persze, ez nagy eséllyel nem fogod tőle megtudni, de ha a legnagyobb érdektelenséggel üzen neked vissza és semmit sem kérdez felőled, tudd, hogy ez a helyzet. Ilyenkor érdemesebb lelépni és többé nem keresni! Majd ő ír, ha akar veled beszélni.

2. sanszos, HOGY ÉPPEN AZ ÚJ CSAJÁVAL VAN, MIKOR ÜZENSZ NEKI

Mi van akkor, ha már más csajjal randizik? Érthető, hogy 100%-ban rá koncentrál és nem rád, az exére (te is ezt tennéd), szóval ez nagyon kínosan is elsülhet. Főleg, hogy az üzidet akkor is megkaphatja, amikor éppen az új csajával lóg... Mindezeket figyelembe véve tényleg csak abban az esetben érdemes ráírni az exedre, ha tisztában vagy a kapcsolati státuszával és/vagy nem fog meglepetésként érni, ha már mással nyomul! 

3. KI IS SZAKÍTOTT KIVEL?

Közös megegyezés vagy baráti elválás volt? Drámai szakítás? Esetleg durván elküldted melegebb éghajlatra, vagy ő téged, szó nélkül dobott ki? Érdemes tisztában lenni a viszonyokkal, mielőtt egyáltalán üzensz neki. Ne feledd: egy szakítás után már csak nagyon nehezen, csak akkor lehet rendbe hozni a dolgokat, ha mindketten akarjátok. Ha órási törést okozott valamelyikőtökben a szakítás, akkor lehet, hogy jobb, ha mégsem üzensz neki.

4. MIT AKARSZ TŐLE IGAZÁBÓL?

Legyünk őszinték: a legtöbben valamilyen céllal írnak rá az exükre. Tényleg csak annyiról van szó, hogy tudni akarod, mizu vele mostanában vagy találkozni + újrakezdeni akarod vele? Ezzel azért legyél tisztában, mert a meggondolatlanságod könnyen teremthet cikis helyzeket, sőt, akár még nagyobb bonyodalmakat és drámákat is szülhet az, ha most megint elkezdesz vele chatelni, aztán kavarni. Persze ritkán, de még az is lehet, hogy ti vagytok egymás happy endjei és az exed is csak a te üzenetedre vár...

Via