Hajlamosak vagyunk összekeverni az orgazmust és az ejakulációt férfiaknál. Nincs orgazmusa, ha nem ejakulál? De ha látható, akkor biztosan elélvez? Ennek jártunk utána!

Minden esetben kéz a kézben jár az ejakuláció és az orgazmus?

Orgazmus és ejakuláció: két egymáshoz őrületesen közelálló, de eltérő jelenség. A legtöbb esetben az ejakuláció néhány tizedmásodperccel megelőzi az orgazmust. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyik a másiktól származik vagy függ.

Az ejakuláció a  húgycsőn keresztül a spermiumok kilökődését eredményezi. Na de akkor az már maga az orgazmus is?

Orgazmus nélkül is ejakulálhatsz

Ennek a lehetőségnek a legkirívóbb példája a korai magömlésre hajlamosak esete. Mivel nincs idejük hagyni, hogy az élvezet és az izgalom kialakuljon a szex során a korai történnések miatt, így az a pillanat, amikor kiengedik a spermájukat, általában nem felel meg az orgazmusnak.

Szinte minden férfi tapasztalta már, hogy az ejakulációval ugyan biológiailag elment úgy tűnt, mégsem történt semmi. 

Magömlés nélkül is van orgazmus

Ez főleg a fiatal fiúknál figyelhető meg, akik még nem annyira érettek. Náluk ne ritka, hogy olyan orgazmust élnek át, amelyeket nem kísér magömlés, ennek pedig egyszerű az oka: nincs meg az ehhez szükséges fiziológiai kapacitásuk. 

Sőt, léteznek kifejezetten olyan technikák, amelyeknek az a lényege, hogy az orgazmus magömlés nélkül valósul meg. Akik pedig ezt a technikát ismerik, azok a férfiak a sorozatos orgazmusra is képesek.

Via