Az orvosok, szakértők többször hangsúlyozták már, hogy a megszakításos módszer nem számít védekezésnek. Ám ennek ellenére még mindig keringenek tévhitek a témával kapcsolatban. A legföbb kérdés pedig az, hogy az előváladéktól is tehetbe lehet-e esni. Egy szakértő most tisztázta a helyzetet!

Mi az előváladék?

Az előváladék egy olyan folyadék, ami közvetlenül  ejakuláció  előtt távozik a  péniszből  izgalom hatására. Ennek mértéke személyenként változó, egyeseknél bőséges, míg másoknál nagyon kevés, sokan nem is érzékelik, hogy távozik a péniszből. A folyadék az ondóhólyagokból és a prosztata hólyagjaiból származó váladékból áll, és keveredik a spermával. Az előváladék megtisztítja a húgycső csatornáját a baktériumoktól és a  vizelet okozta savasságtól. 

Az előváladék maga nem tartalmaz spermiumot, de lehetséges, hogy egy része a csatornákban marad, és jelen van ebben a folyadékban. Ha korábban volt magömlés, akkor a pénisz csatornáiban még lehetnek spermiumok. 

Terhesség kockázata

A fent leírtak alapján kijelenthetjük, hogy az előváladéktól teherbe lehet esni, és a megszakításos közösülés sem működőképes, bármennyire népszerű. 

Ez nem hatékony fogamzásgátlási módszer. Ideje elfelejteni. 

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy majd a pasi vigyáz, és időben kiveszi a péniszét a hüvelyből, ám ilyenkor adódhatnak problémák. Az ejakulációt megelőzően ugyanis az előváladékban is lehetnek spermiumok, így a hüvelybe kerülve könnyen okozhatnak nem kívánt terhességet.

via