A szex elvileg a világ egyik legkellemesebb dolga. Semmi más feladatunk nincs, csak ellazulni, élvezni, elengedni a mindennapok zaját és problémáit. Ez gyönyörűen is hangzik, kár, hogy nem ennyire egyszerűek a dolgok. Kényelem, nyitottság, körülmények, izgalom, erekció, hangok, tapintások, orgazmus - a lista végeláthatatlan, mennyi mindennek kell teljesülnie, hogy az együttlét tökéletes legyen. 

Állandó aggodalom lehet a szex is 

Elég vékony vagyok? Szépen áll most a mellem? Mi volt ez a hang? Túl hangos vagyok? Biztos azért néz, mert csendben vagyok! Ez így baromi kényelmetlen! Basszus, görcsöl a lábam. De rohadt nehéz, ha így fekszik rám!

Csak néhány azok a gondolatok közül, amelyekkel találkozhatunk akkor, ha szexuális kapcsolatot létesítünk. Ezek a félelemmel teli, szorongó vagy éppen megfelelési vágyat sugalló gondolatok pedig a férfiak esetében is ugyanúgy megvannak. Ugyen a hagyományos leosztás szerint övék a vezető szerep, ők sincsenek kőből, igenis vannak félelmeik akár a szex terén is. 

A férfiaknak egy nagy mumus van

Az angol Cosmopolitan felmérést készített, mitől félnek a legjobban a férfiak a szex során, és azt kell hogy mondjuk, szinte mindenki ugyanattól tart az együttlét során. 

A férfiak nagy része attól retteg, hogy nem lesz majd erekciója, amikor szerelmes pillanatokra kerül sor. A problémát tetézi, hogy úgy érzik, ezt rendkívül kellemetlen lenne megosztani párjukkal, partnerükkel, így magukban kell megbirkózniuk a teherrel. 

A férfiakon hatalmas nyomás van, hogy a nők kedvében tudjanak járni. A mi feldatunk, hogy biztosítsuk, hogy minden rendben menjen. A nőknek nem elég két perc, és azon stresszelni, meddig tudok tettre kész maradni, nagyon megterhelő. 

Mi a jó szex titka?

2021 novemberében egy kanadai tanulmány, amelyet az Ottawai Egyetem szexológusai és pszichológusai tettek közzé, a jó szex kulcsait vizsgálta. Ehhez különböző embereket kérdeztek meg tapasztalataikról, és az eredmény egyértelmű.

Annak ellenére, hogy az egyes résztvevők különböző módon szexeltek, az élmény csúcspontján mindannyian ugyanazt érezték: mély kapcsolatot ápoltak partnerükkel, és hajlandóak voltak érzelmi kockázatokat vállalni.

Összefoglalva, a kutatók szerint a kulcs az, hogy az őszinte és nem ítélkező kommunikáció legyen az alapvető a partnerünkkel, függetlenül attól, hogy például sikerül-e erekciót elérnie vagy sem.

Az Ottawai Egyetem kutatói felvetették azt az ötletet is, hogy összpontosítsunk az úgynevezett pszichogén izgalomra, amelyet a szex előtti szexuális gondolatok váltanak ki, nem pedig a fizikai stimuláció. 

Via