Az eremofóbia nagyon hasonlít a társfüggőséghez, ám annak már egy sokkal komolyabb, súlyosabb, fenyegetőbb változata, amelynek fizikai jelei is vannak. 

Mi az az eremofóbia?

Azért nem szakítottál a pároddal, akihez már nem fűztek semmilyen érzelmek, mert rettegtél az egyedülléttől? Akkor érdemes tovább olvasnod. Az eremofóbia az egyedüllét szorongásos zavara, amely fizikai tünetekkel is megjelenik az érzelmi oldala mellett.

Erős szívdobogás, irracionális félelem, remegő kezek, szapora szívverés - ezek jönnek elő akkor, amikor az érintett személy arra gondol, hogy egyedül lesz.

Nem mindenki szenved eremofóbiában, aki kedveli a társaságot

Irracionálisan fél az egyedüllétől, tudatosan csak olyan programokat szervez magának, amely során emberek veszik körül. Egy magányos séta, egy szóló utazás szóba sem jöhet. 

Persze, természetes, hogy vannak emberek, akik nem szenvednek eremofóbiában, de jobban érzik magukat partnerrel, mint partner nélkül, ez a nehézség akkor válik problémává, ha az életünk minden területét áthatják a következményei. 

Ezt a két dolgot nem érti meg, aki eremofóbiában szenved

Az, hogy párban vagyunk, nem jelenti azt, hogy nem vagyunk egyedül. Hiába van melletted valaki, csak hogy legyen, attól még nem lesz feltétlenül pozitív hatással az életedre az ő jelenléte.

Az is hihetetlenül fontos, hogy tudatosuljon az eremofóbiásokban, hogy a hibát, a probléma okozóját a magukkal való kapcsolatban kell keresniük. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, akkor mélyre kell ásnod, mert valami nagyon nem oké. Viszont amint jó kapcsolatod lesz saját magaddal, rájössz majd, hogy ha kellemesebb is lenne egy jól működő párkapcsolatban, a legjobb társaság akivel az időt eltöltheted, az önmagad. 

Via